Poll: Moet er een Europees vaccinatiepaspoort komen? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Moet er een Europees vaccinatiepaspoort komen?

In de Europese Unie wordt er gesproken over een Europees vaccinatiepaspoort. Met zo'n paspoort zouden Europeanen door het continent kunnen reizen, als ze maar ingeënt zijn tegen corona. Wat vind jij hiervan? Moeten we in de EU een vaccinatiepaspoort invoeren? Of kunnen we dit maar beter niet doen? Laat het weten in de onderstaande poll en / of laat een reactie achter!

Enkele leiders van de Europese Unie pleiten voor een Europees vaccinatiepaspoort. Zuid-Europese lidstaten zoals Griekeland, Portugal en Malta zijn pleitbezorger van zo'n paspoort. Hiermee willen de landen het toerisme meer stimuleren. Zo zouden mensen op vakantie kunnen, zelfs als de coronapandemie nog niet verslagen is.

Een van de grootste voorstanders van de EU vaccinatiepaspoorten is de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis. Hij schreef onlangs een brief aan het hoofd van de Europese Commissie: Ursula von der Leyen. In die brief geeft de Griekse premier aan dat hij hoopt dat de EU-landen samen snel tot een eensgezind besluit komen hoe er een Europese vaccinatie certificaat uitgedeeld kan worden aan mensen die zijn ingeënt. Hierdoor moeten we sneller terug kunnen keren naar het “oude” normaal.

Dat de Zuid-Europese landen een voorstander zijn van een vaccinatiepaspoort is op zich niet zo gek. De economie van deze landen is namelijk erg afhankelijk van toerisme, en zij zullen dus extra gemotiveerd zijn om het verkeer van personen te stimuleren.

Vaccinatiepaspoort

Of er snel een vaccinatiepaspoort gaat komen is maar de vraag. Hoewel enkele Zuid-Europese landen dus voorstander zijn van het voorstel, is het nog lang niet zeker of alle andere EU-landen gelijk mee willen doen. Het is goed mogelijk dat sommige landen eerst meer onderzoek en overleg willen doen, voordat ze overgaan tot een besluit. Daarnaast moet het dan ook nog vastgelegd worden in de wet en ook dat moet weer worden goedgekeurd door het Europese parlement en de alle EU-landen. En dat kost (veel) tijd. Het kan bijvoorbeeld goed dat we dan al maanden verder zijn en dat status van de de strijd tegen het virus er totaal anders voorstaat. Verwacht de komende tijd dus nog geen invoering van het vaccinatiepaspoort. Maar, wie weet dat het in de toekomst er wel komt.  Poll: Moet er een Europees vaccinatiepaspoort komen? 15

Petitie tegen verplichte vaccinaties en vaccinatiepaspoort

Niet iedereen in Nederland zit te wachten op vaccinaties en een vaccinatiepaspoort, en een van die tegenstanders is een petitie begonnen. In de petitie stellen ze tegen de vaccinatieplannen van de EU te zijn en dat mensen over hun eigen lichaam mogen beslissen. Klinkt op zich niet zo gek, maar qua handtekeningen loopt het nog geen vaart. Tot nu toe hebben iets meer dan drieduizend Nederlanders de petitie tegen verplichte vaccinaties en het vaccinatiepaspoort ondertekend.

Wat vind jij van een Europees vaccinatiepaspoort?

Hoe denk jij over een Europees vaccinatiepaspoort. Ben je er een voorstander van en kunnen ze dit maar beter snel invoeren? Of ben je een tegenstander en zie je een vaccinatiepaspoort voor de EU niet zitten? Deel je mening in de onderstaande poll en / of laat een reactie achter!

Bekijk ook:
Moeten er maatregelen komen voor mensen zonder vaccinatie?

  • Moet er een Europees vaccinatiepaspoort komen?

    • Ja, er moet een Europees vaccinatiepaspoort komen.
    • Nee, er moet geen Europees vaccinatiepaspoort komen.
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.