Gezonder leven? Masturbeer vaker 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gezonder leven? Masturbeer vaker

Vandaag de dag willen we allemaal steeds gezonder leven. We passen ons eten steeds meer aan en gaan bijvoorbeeld ook steeds gemakkelijker voor een eetwissel. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om nog gezonder te gaan leven. Want hoe vaak masturbeer je eigenlijk? Uit een onderzoek blijkt namelijk dat je je een stuk fijner en gezonder gaat voelen wanneer je dit gewoon nét even wat vaker gaat doen.

Doof worden van masturberen?

Vroeger dacht men daadwerkelijk dat je doof zou worden wanneer je zou masturberen. Het gebeurde daarom dan ook gewoon niet. Maar vandaag de dag weten we met z'n allen toch echt wel beter. Doof wordt je er in ieder geval niet van. Er zitten zelfs voordelen op het gebied van gezondheid aan het masturberen, en dat is dan weer iets wat we nog niet zolang weten.

masturberen

Masturberen goed voor je lichaam

Naast dat het natuurlijk ontzettend fijn is om even met jezelf bezig te zijn is het ook nog eens ontzettend goed voor je. En dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Studies tonen namelijk aan dat een orgasme, of iets platter gezegd, klaarkomen, een verlichtende werking hebben op tal van soorten pijn. Zo zouden hoofdpijn en katers een behoorlijk stuk verlicht worden dankzij jouw orgasme. Wanneer je het hoogtepunt bereikt komt er namelijk iets vrij in je lichaam. Neurotransmitters en endorfine. En laat dat nou gewoon werken als een natuurlijke pijnstiller.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Maar het is niet alleen hoofdpijn dat op deze manier verlicht wordt. Ook vrouwen die veel last hebben van pijn tijdens hun ongesteldheid kunnen maar beter even een potje masturberen. Dankzij de samentrekkingen van de baarmoeder, die je hebt wanneer je masturbeert, de neurotransmitters en de endorfine, zullen de krampen een stuk minder zijn.

Goed voor je geest

Maar het is niet alleen goed voor je lichaam. Ook je geest doe je er een enorm plezier mee. Bij een orgasme komen namelijk niet alleen neurotransmitters en endorfine vrij. Ook dopamine en oxycotine zijn twee stoffen die vrij komen in je hersenen. En dat geeft jou nou juist weer een verhoogd gevoel van tevredenheid. Maar daar blijft het niet bij. Tijdens je orgasme maakt je lichaam namelijk ook een flinke dosis cortisol aan. Dit hormoon zorgt ervoor hoe jij reageert op stress. Hoe meer cortisol in je lichaam, hoe rustiger je blijft tijdens stresssituaties. En laat dat ontzettend relaxte gevoel er nou ook nog eens voor zorgen dat je nog beter in slaap valt.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Bekijk ook:

 • Hoe vaak masturbeer jij per maand?

  • Nooit
  • 1-2
  • 3-4
  • 5-6
  • 7+
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.