Ga jij op vakantie naar het buitenland deze zomer? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Ga jij op vakantie naar het buitenland deze zomer?

We hebben het deze week allemaal kunnen horen: vanaf 15 juni is het weer mogelijk om op vakantie te gaan naar andere landen binnen de EU/de Schengenzone en naar het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Het reisadvies voor landen in die gebieden wordt aangepast van oranje (wat betekende dat vakantiereizen werden afgeraden) naar geel (vakantiereizen zijn weer mogelijk, maar let op: er zijn nog steeds risico’s).

Wanneer een land het coronavirus nog niet voldoende onder controle heeft, het überhaupt nog geen Nederlandse toeristen verwelkomt of wanneer bij aankomst quarantaine wordt opgelegd, blijft het reisadvies op oranje staan.

Maar met de ultieme vakantiemaand, juli, in zicht wordt het dus voor heel veel mensen spannend om te beslissen wat te doen. Uiteraard kan de wereld er over drie weken weer heel anders uitzien, dus sta je nu voor de keuze: toch naar het buitenland, ervan uitgaand dat we geen tweede coronagolf gaan krijgen, of toch maar in Nederland blijven en genoegen nemen met een voucher en de eventuele annuleringskosten voor lief nemen?

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

In ieder geval is het vooralsnog niet aan te raden om naar Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden af te reizen. Deze landen blijven na 15 juni nog steeds op code oranje staan. En dan zijn er nog de landen die in de komende weken moeten gaan beslissen of ze Nederlandse toeristen gaan toestaan. Dat zijn Frankrijk, IJsland, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, Liechtenstein, Cyprus, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slowakije.

Wil je goed op de hoogte blijven hoe de verschillende landen ervoor staan qua reisadvies? Kijk dan op de site van de overheid voor de laatste stand van zaken.

 • Kortom, wat ga jij doen als je nu moest beslissen?

  • Ik heb een vliegvakantie geboekt en ga gewoon naar mijn bestemming
  • Ik heb een vliegvakantie geboekt, maar vind het risico te groot. Ik blijf thuis.
  • Ik ga er van uit dat ik gewoon met de auto naar het buitenland kan, dus gaan!
  • Ik vind het allemaal maar erg veel risico en blijf dit jaar gewoon in Nederland
  • Ik kijk het nog even aan
Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis
Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.