Matthijs van Nieuwkerk draait door: Medewerkers achter de schermen lopen op hun tenen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Matthijs van Nieuwkerk draait door: Medewerkers achter de schermen lopen op hun tenen

De afgelopen jaren lijkt er steeds meer nieuws op te duiken over BN’ers. Zeker met de enorme opkomst van juicekanalen is er geen houden meer aan. Ook Bekende Nederlanders die doorgaans een goede reputatie hebben opgebouwd moeten eraan geloven. Het betreft vooral de BN’ers die heel wat op hun kerfstok hebben. Zo is ook Matthijs van Nieuwkerk in de prijzen gevallen.

Wilde verhalen

Matthijs van Nieuwkerk is één van de bekendste televisiepresentatoren van Nederland. Van Nieuwkerk heeft zijn bekendheid vooral te danken aan het dagelijkse tv-programma De Wereld Draait Door, dat in 2020 na 15 jaar stopte. Voor veel mensen was dit een uiterst pijnlijk moment. Mede door het begin van de coronacrisis, waardoor de presentator noodgedwongen in een lege studio afscheid nam.

Ook na de stop van DWDD is van Nieuwkerk niet stil blijven zitten. Zo is hij nog elke december te zien met het Top 2000 Café en trok hij veel kijkcijfers met het nieuwe programma CHANSONS! dat hij met collega en vriend Rob Kemps presenteerde. Door de jaren heen heeft Matthijs een goede reputatie op weten te bouwen voor de camera en lopen veel mensen met hem weg.

In deze goede reputatie van de presentator lijken inmiddels scheurtjes te ontstaan. De wildste verhalen worden aan het licht gebracht en deze zijn niet allemaal positief.

Achter de schermen

Vooral na het The Voice-schandaal begin 2022, is de mediawereld volledig op zijn kop gezet. Steeds meer BN’ers moeten het ontgelden en worden op social media geconfronteerd met gebeurtenissen uit het verleden.

Maanden geleden werden verschillende geruchten de wereld in geholpen over een – toen nog – onbekende presentator. De geruchten zouden vooral gaan om onacceptabel gedrag achter de schermen; zoals schelden en tekeergaan tegen medewerkers. Zelfs om de kleinste of onzinnigste dingen. Vrijwel direct werd gedacht aan Matthijs van Nieuwkerk, maar ook Robbert ten Brink en Paul de Leeuw zijn de revue meerdere malen gepasseerd.

Aan de hand van verhalen van oud-medewerkers en via andere bronnen, lijken de vermoedens te kloppen en zou het inderdaad over Van Nieuwkerk gaan. De man is – vooral achter de schermen – onmogelijk om mee te werken.

Overstuur

De presentator zou om de kleinste dingen uit zijn plaat gaan en medewerkers overstuur maken. Zelfs jonge stagiaires die stage lopen op de redactie, lopen op de toppen van hun tenen.

Wat zich de afgelopen jaren heeft afgespeeld achter de schermen en of de verhalen daadwerkelijk kloppen, dat is niet duidelijk. Ook de precieze inhoud van deze verhalen is onduidelijk.  Er zijn – tot nu toe – geen harde bewijzen naar buiten gekomen. Het blijft slechts bij speculeren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.