in

LOLLOL

Zwarte Pieten bij Akwasi aan de deur

Volgens velen een vorm van intimidatie

Zwarte Piet Akwasi thuis

Op Twitter wordt er een filmpje verspreid door een pro-Zwarte Piet-actiegroep waarop te zien is dat twee mannen verkleed als Zwarte Piet aanbellen bij de privéwoning van Akwasi. Het filmpje leidt tot veel verontwaardiging op social media. Ook politieke figuren zoals Jesse Klaver uiten hun ongenoegen.

Zwarte Piet Akwasi

Op het filmpje is te zien hoe twee mannen, verkleed als Zwarte Piet, aanbellen bij de privéwoning van Akwasi. Omwonende proberen zich te bemoeien met de situatie en de mannen weg te laten gaan, maar daar wordt geen gehoor aan gegeven. Er wordt zelfs door de filmer gezegd dat zij zich er niet mee moeten bemoeien. Akwasi was op dat moment niet thuis. Zijn vrouw was wel thuis maar deed niet open waardoor de mannen beslissen de zak van Zwarte Piet voor zijn deur te laten staan. De vrouw van Akwasi heeft later de buren nog bedankt voor het wegjagen van de mannen.

Uitspraken Akwasi

De laatste tijd is Akwasi een omstreden figuur door zijn uitspraken op de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam. Hij hield toen een speech die door sommigen werd geïnterpreteerd als oproep tot geweld. Tevens werd er niet veel later bekend dat Akwasi jaren geleden Zwarte Piet en Sinterklaas had bedreigd op zijn Twitteraccount. Het OM heeft laten weten dat zijn uitspraken wel strafbaar waren, maar hij wordt hier niet voor vervolgd. Het gerechtshof gaat zich nog een keer over de zaak buigen om te kijken of die beslissing terecht is.

Bekijk ook:
Nieuwsquiz Maart

Omroep Zwart

Akwasi is ondertussen bezig met het oprichten van Omroep Zwart. Verschillende Amsterdamse bedrijven zoals Tony’s Chocolonely, Paradiso en de Melkweg staan verbonden aan het initiatief. Het is nog niet helemaal bekend wat de omroep precies inhoudt. Op de website van Omroep Zwart wordt gezegd dat zwart tegenwoordig een negatief of eng woord is. Denk hierbij aan de woorden ‘zwartrijden’, ‘zwartgallig’ en ‘zwarte humor’. Omroep Zwart wilt daar verandering in brengen. Zij willen dat het woord zwart positief, krachtig en uitnodigend wordt. Volgens de website herkennen veel kijkers zich niet in het huidige Nederlandse televisieaanbod. De omroep heeft nog 11.710 leden nodig om de verplichte 50.000 leden te behalen vóór 31 december 2020. Als dit lukt, laat Omroep Zwart weten dat zij in 2022 op tv te zien zullen zijn.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De gevaarlijkste dieren in Nederland

petitie kleinere klassen

Petitie voor kleinere klassen heeft 40.000 handtekeningen