Wierook is net zo schadelijk als roken 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wierook is net zo schadelijk als roken

De Belgische consumentenclub Test Aankoop heeft onderzoek gedaan naar wierook. Uit het onderzoek blijkt dat de stoffen in wierook nog altijd erg schadelijk zijn voor de gezondheid. In 2004 en 2013 sloeg Test Aankoop ook al alarm. Nu stelt de club vast dat de Europese regels, die nadien zijn opgesteld, niet worden nageleefd.

Laboratorium

De groep ging aan de slag met testen in laboratoria. Uit deze testen bleek onder andere dat er tal van kankerverwekkende stoffen in wierook zitten. Zo zou er in de wierook in ieder geval benzeen, formaldehyde en naftaleen aanwezig zijn. Ook zou er onder andere fijnstof en koolstofmonoxide vrijkomen bij de verbranding. Deze stoffen kunnen onder andere zorgen voor hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid.

Geen verschil met roken

De Belgische club geeft aan dat er eigenlijk geen verschil is met roken in huis. De verontreiniging van de lucht in huis vormt namelijk het probleem. De organisatie heeft in België aangevraagd bij het ministerie van Volksgezondheid om dezelfde maatregelen te nemen als bij sigaretten. Zo zouden de verpakkingen moeten worden voorzien van teksten. Daarnaast zou de verkoop van wierook onder de 18 jaar verboden moeten zijn.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.