Whatsapp storing
Saved Read later
Deel dit bericht

WhatsApp kampte met een wereldwijde storing

Probeerde jij dinsdagochtend gebruik te maken van WhatsApp? Dan is de kans groot dat je bericht niet werd verzonden of dat je de app überhaupt niet kon openen. Dit leverde vast de nodige vraagtekens op. Geloof ons; je was absoluut niet de enige. 

Op dinsdag 25 oktober kampte WhatsApp met een wereldwijde storing. Hierdoor was het dus onmogelijk om berichten te sturen of te ontvangen. Hoewel de storing wereldwijd was, kan WhatsApp moeilijk vaststellen om hoeveel toestellen het precies ging.

Veel klachten

Het werd al vrij snel duidelijk dat het om een storing ging. Na 9:00 bleek WhatsApp volledig uit zijn doen te zijn. Berichten werden getypt en verstuurd, maar konden vervolgens niet ontvangen worden. Zo bleven de welbekende vinkjes uit en kwamen berichten zelfs helemaal niet aan.

In eerste instantie leek het om verbindingsproblemen te gaan, maar de storing werd na enkele minuten al bevestigd via verschillende nieuwsbronnen en sociale media. De storing werd ook buiten Nederland opgemerkt. Ook geven veel gebruikers aan dat zij een foutmelding kregen bij het openen van de app.

Bekijk ook:
Rijdt Nederlandse politie binnenkort elektrisch? Dit zijn de nieuwste modellen

Op een speciale storingswebsite werden de problemen in groten getale doorgegeven. Op dinsdag is een grote piek te zien. Tienduizenden gebruikers deden melding van de problemen. Daarnaast stond ook Twitter op z’n kop en werden zowel frustraties als humoristische berichten massaal gedeeld onder #WhatsAppStoring.

Na 11:00 leken de problemen opgelost te zijn. Gebruikers konden berichten ontvangen en versturen. Volgens woordvoerders van WhatsApp, is het nog steeds niet duidelijk wat de storing precies veroorzaakte. Niet alleen dat is opvallend, ook de duur van de problemen schijnen niet alledaags te zijn. Wat deed jij tijdens de storing?

Overname WhatsApp

In 2009 werd WhatsApp officieel gelanceerd en was het alleen nog te gebruiken door iPhone-gebruikers. Inmiddels is de app te toegankelijk voor alle smartphonemerken.

5 jaar later – in 20214 – kwam WhatsApp in handen van Facebook. Naar schatting maken meer dan 2 miljard mensen gebruik van WhatsApp. Naast de chatmogelijkheden, zijn ook videobellen en geluidsopnames maken populair.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.