Hippe badkamertrends voor 2022 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Hippe badkamertrends voor 2022

We gaan richting het einde van 2022  en er is de laatste tijd veel gebeurd. Een gebied waar veel mensen zich in het nieuwe half jaar op willen concentreren? Verbeteringen aan het huis. Door de pandemie hebben velen van ons meer tijd dan ooit binnenshuis doorgebracht en hebben we voldoende tijd gehad om na te denken over gebieden die we willen renoveren, opknappen of in het algemeen willen verbeteren.

Als je jouw aandacht op de badkamer richt, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Als je worstelt met ideeën, is het goed om te kijken naar moderne badkamerideeën die in 2022 het voortouw zullen nemen voor een beetje inspiratie. In deze blog zetten wij alles op een rijtje voor je.

Wat zijn de badkamertrends voor 2022?

Dus, wat is populair voor in de badkamer in 2022? Hieronder vindt je een lijst met de lopende trends die momenteel populair zijn.

Mat zwart

Hippe badkamertrends voor 2022 9

Als het gaat om het kiezen van een kleurenpalet voor badkamers, kiezen veel mensen voor dezelfde oude tinten en tinten – wit, blauw, groen of grijs. De afgelopen jaren heeft mat zwart een grote stijging meegemaakt in populariteit. Dit is nog steeds het geval in 2022

Of je nu kiest voor een mat zwarte feature muur of mat zwarte kasten, tegels, accessoires, wastafels of kranen. Dit is een opvallend stuk interieurdesign. Met deze kleur wil je natuurlijk niet alles uit de kast halen, anders krijg je een badkamer die eruitziet als een grot. Maar je kunt een paar van de genoemde elementen combineren met lichtere matte kenmerken zoals mat grijze tegels om een geweldig contrast te creëren.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

Open douches

Hippe badkamertrends voor 2022 10

Traditioneel hebben douches een van de twee vormen in een badkamer: een douche geïntegreerd in het bad of een vrijstaande douche met glazen wanden en deur.

De afgelopen jaren kiezen meer en meer mensen voor een open douche, of te wel een inloop douche. Deze hebben een spa-achtige uitstraling en zijn zeer modern. Nu hoef je je geen zorgen te maken dat er water over de hele badkamer loopt. Je hoeft hier geen natte ruimte van te maken. In plaats daarvan kunnen slimme afvoersystemen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het water wordt beperkt tot een aangewezen doucheruimte, denk bijvoorbeeld aan een moderne douchegoot.

Veel planten

Hippe badkamertrends voor 2022 11

Mensen hebben de neiging om overal in huis kamerplanten te plaatsen – in de keuken, in de woonkamer, in de slaapkamer – maar het is minder gebruikelijk om veel planten in de badkamer te zien. Dit is ingesteld om te veranderen. Planten kunnen een vleugje groen en natuur toevoegen aan een anders door de mens gemaakte ruimte, vooral wanneer ze worden geplaatst tegen een achtergrond van witte keramische tegels. Dus waarom zou u ze niet eens proberen? Er zijn tal van soorten die gedijen in stomende en vochtige omgevingen, waaronder orchideeën, vredeslelies, bostonvarens, slangenplanten en aloë vera. Zorg er wel voor dat er voldoende natuurlijk licht in de badkamer is zodat ze kunnen gedijen.

Bekijk ook:
Binnenkort gratis zonnepanelen laten leggen? De reden achter de grote prijsdalingen

Vintage producten en accessoires

Hippe badkamertrends voor 2022 12

Vooruitgaan in de toekomst kan betekenen teruggaan naar het verleden. In 2021 zal er een toename zijn van vintage armaturen en accessoires in badkamers. Of het nu gaat om vintage kranen en mengkranen, zichtbare douchepijpen of vintage accessoires zoals draadhanddoekemmers en messing zeepbakjes. Blader door vintage interieurmagazines en moodboards voor inspiratie als dit een stijl is die je aanspreekt. Onthoud dat je voor vintage design geen genoegen hoeft te nemen met vintage functionaliteit en functies. Combineer vintage kranen met een bubbelbad om het beste van twee werelden te krijgen!

We zijn van mening dat deze trends zich ook gaan doorzetten in 2023. Als je nu investeert in een nieuwe badkamer hoef je niet bang te zijn dat deze trends gaan verlopen.

714

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.