Europese landen scherpen corona maatregelen weer aan 12
Covid-19 coronavirus text written over doctor surgical face mask Asian woman hospital worked scared shocked by Corona virus pandemic worried. Title on background.
Saved Read later
Deel dit bericht

Europese landen scherpen corona maatregelen weer aan

Sommige Europese landen scherpen de corona maatregelen weer aan. Er volgen strenge maatregelen in veel vakantielanden. In Spanje stelt de regio Valencia een avondklok in. Frankrijk en Griekenland laten alleen  gevaccineerde inwoners en toeristen de horecazaken in. 

Frankrijk

Wie het plan heeft opgevat om volgende week Frankrijk te bezoeken en een openbare gelegenheid wil betreden zoals een bioscoop of café, zal moeten kunnen bewijzen dat hij of zij volledig gevaccineerd is. Ook een negatieve corona test die kortgeleden is afgenomen, of een recente corona besmetting kunnen als bewijs dienen dat men gezond is. Deze bewijsplicht geldt ook voor reizende mensen die lange afstanden met het openbaar vervoer afleggen.

De Fransen kunnen hun corona pas gebruiken. Dit wordt op dit moment nog niet veel gebruikt in Frankrijk. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet zeggen of dit ook voor Nederlandse vakantiegangers geldt en of het mogelijk is de corona-app met de QR-code te gebruiken als bewijs. Zij zoeken dit nog uit en komen erop terug. Op dit moment wil president Macron nog geen lockdown afkondigen omdat hij vindt dat we met het virus moeten leren leven.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Spanje

Ook in Spanje worden de corona maatregelen weer aangescherpt. In Catalonië en Valencia heeft men ingesteld dat alle activiteiten om 00.30 uur moeten worden beëindigd. Er mogen maar tien mensen bij elkaar komen. Deze regels moeten nog wel door een rechter worden goedgekeurd. In meerdere steden zoals Valencia is opnieuw een avondklok van kracht. Inwoners moeten van 01.00 tot 06.00 binnenblijven. Alleen noodzakelijke reizen naar het vast land van Spanje worden aangeraden. Voor de Spaanse eilanden geldt dit niet. Daar mag men wel naar afreizen om vakantie te vieren.

Griekenland

Vanaf vrijdag mogen alleen volledig gevaccineerde mensen cafés, restaurants, bioscopen en theaters betreden. Deze regel geldt in eerste instantie tot eind augustus, ook voor toeristen. Buitenlandse zaken is aan het uitzoeken wat dit precies betekent voor de Nederlandse vakantiegangers. Men mag wel op buitenterrassen plaats nemen als men niet ingeënt is.

Malta

Malta ontzegd alle bezoekers die niet volledig zijn ingeënt de toegang tot het land. Men komt niet langer het land in met een negatieve corona test. Gezondheidsminister Fearne zegt dat men niet anders kan dan op deze manier de samenleving van het kleine eiland te beschermen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.