Wagner
Saved Read later
Deel dit bericht

Wagner na dood Prigozjin: ‘we trekken voor een tweede keer naar Moskou’

Volgens Grey Zone, een aan Wagner gelinkt Telegramkanaal, is de leider van het huurlingenleger tijdens een vliegtuigcrash omgekomen. Jevgeni Prigozjin zou in het vliegtuig hebben gezeten dat volgens Grey Zone door de Russische autoriteiten uit de lucht is geschoten. Als dit waar is dan zweert Wagner wraak. Naast Prigozjin zat ook Dmitri Oetkin in het vliegtuig, de mede-oprichter van de Wagner Group.

Wraakactie van Poetin

Volgens Grey Zone is Prigozjin gestorven ‘als gevolg van de acties van verraders van Rusland’. Het kanaal wist al eerder te melden dat het vliegtuig uit de lucht was geschoten, het zou dan ook geen ongeluk zijn geweest. Volgens ingewijden is de crash een wraakactie van Poetin, die zich na de opmars van Wagner richting Moskou ernstig in zijn hemd voelde gezet door Prigozjin.

Daarnaast werd Prigozjin een steeds grotere bedreiging voor het Kremlin. Poetin en Prigozjin begonnen als bondgenoten aan de oorlog in Oekraïne, maar kwamen het afgelopen jaar lijnrecht tegenover elkaar te staan. Vooral de Russische minister van Defensie moest het ontgelden. Progozjin beschuldigde Sergej Sjojgoe en legerleider Valeri Gerasimov van verraad en incapabiliteit. De Wagner-leider verweet de twee de talloze doden aan zijn kant door het gebrek aan leveringen van munitie.

Wagner dreigt met invasie Moskou

Het huurlingenleger heeft dreigende taal geuit als gevolg op de veronderstelde dood van Prigozjin. Op Telegram heeft Wagner uitgebreid gereageerd op het ongeluk. Het huurlingenleger richt zich in het bericht vooral op president Poetin. “Mocht de informatie kloppen, dan trekken wij voor een tweede keer naar Moskou. Het is in jullie eigen belang als Prigozjin nog leeft”, aldus Wagner in het bericht.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Na het bericht hebben de Wit-Russische autoriteiten het internet en de stroom afgesloten in een gebied het huurlingenleger een kamp heeft opgezet. Op deze manier wil Wit-Rusland in samenwerking met Rusland voorkomen dat er wordt gecommuniceerd over een vergelding. Dat is echter het vertragen van het onvermijdelijke. Als de dood van Prigozjin wordt bevestigd dan heeft Poetin er misschien een serieus probleem bij.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

519

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.