blank

Top Diplomaat VS het zwijgen opgelegd door President Trump

0 Shares

Trump doet er alles aan om het impeachment proces tegen hem ongevaarlijk te maken en dat doet op een heel indrukwekkende manier. Dit keer geeft hij opdracht aan een van zijn topdiplomaten om zijn lippen stijf op elkaar te houden….Hij mag niet verschijnen bij een hoorzitting waarbij hij ondervraagd zal worden rondom mogelijkheden om de afzetting van Trump gestalte te geven in het huis van Afgevaardigden.

Belangrijke bron

De desbetreffende topdiplomaat gaat om de Amerikaanse Ambassadeur voor de Europese Unie Gordon Sonland, een heel belangrijke pilaar voor de democraten in het Impeachment-onderzoek tegen Trump. Gordon zou een belangrijke bijdrage rol hebben gespeeld en daarover willen de democraten meer van af weten. Waar de democraten naar benieuwd zijn is of hij al dan niet een verklaring zou hebben opgesteld samen met de Oekraïne gezant voor de Amerikaanse regering Kurt Volker en alles eromheen. Hoofdonderwerp van die verklaring is een belofte waarbij wordt aangegeven dat Biden en zijn zoon worden onderzocht. Volker zou de verklaring niet getekend hebben en wekte nog meer argwaan op door plotseling zijn ontslag in te dienen.

Bekijk ook:
NikkieTutorials lanceert eigen beautymerk

Geen verklaring afleggen

Tot het afleggen van een verklaring zal het niet komen daar het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken Gorden heeft aangegeven dat hij dat niet mag doen. Via zijn advocaat heeft Gordon laten weten dat hij het heel erg sneu vindt dat hij geen verklaring mag afleggen. Speciaal voor de zitting zou hij helemaal vanuit Brussel naar Washington zijn gevlogen om de democraten van “repliek” te dienen. Trump kon het hoe dan ook niet nalaten om het een en ander via Twitter de wereld in te sturen. Over de zaal twitterde hij “ik zou Ambassadeur Sondland graag laten willen getuigen, een fatsoenlijke man en een Amerikaan in hart en nieren. Helaas zou hij moeten getuigen voor een aangetaste kangoeroe rechtbank waar de rechten van Republikeinen helemaal niet in acht genomen worden en waar de feitelijke waarheden voor het volk worden afgehouden.

Democraten zetten door

Dat Gordon niet mag getuigen van de Amerikaanse regering laten de democraten niet zo. Zij zullen middels een dagvaarding alsnog Gordon dwingen om een verklaring af te leggen. Maar President Trump heeft intussen al alles klaargelegd voor Gordon wat wel en wat niet gezegd moet worden. Wel gezegd mag worden dat deze strijd voor de democraten er niet eenvoudig aan toe zal gaan. Het is natuurlijk heel nauwkeurig nagaan hoe zij alles voor mekaar zullen krijgen om President Trump af te zetten. Vast staat is dat de democraten de meerderheid hebben in het huis van afgevaardigden, maar in het Senaat is het een ander verhaal.

Bekijk ook:
Moet schoolzwemmen verplicht worden?

Om een afzetting definitief af te ronden is er een gekwalificeerde meerderheid nodig om President Trump af te zetten. De democraten hebben samen 45 zetels in het senaat. Het senaat telt 100 zetels wat inhoudt dat er 51 zetels nodig is om een Impeachment tegen Trump te doen slagen. Een klein reken sommetje brengt ons op 51 min 45 is gelijk aan 6 zetels. Die broodnodige 6 zetels zijn in handen van Republikeinen. Het is dus even afwachten als 6 Republikeinen bereid zijn om mee te gaan met het voorstel van democraten, maar zover is het nog lang niet.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.