Tienling bleek fabeltje 13
Tienling bleek fabeltje
Saved Read later
Deel dit bericht

Tienling bleek fabeltje

De Zuid-Afrikaanse vrouw die beweerde bevallen te zijn van een tienling, zit nu in een psychiatrische kliniek. Zij werd gedwongen opgenomen. De autoriteiten in Zuid-Afrika eisen dat zij volledige openheid van zaken geeft maar de vrouw houdt haar kaken stijf op elkaar.

Begin juni beweerde de vrouw bevallen te zijn van een tienling. Er is nog nooit eerder een tienling geboren, daarom werd dit wereldnieuws. De hele wereldpers dook in het verhaal en berichtte er over. In een persbericht van het ministerie van gezondheid in Afrika staat dat het niet zo kan zijn dat tien baby’s geboren worden en dat er geen enkel bewijs van hun bestaan of verblijfplaats kan worden vastgesteld.

Wie spreekt er nu de waarheid?

Navraag in het Steve Biko Academic Hospital bevestigd dat er daar geen tienling ter wereld is gekomen. Het mediabedrijf dat het verhaal publiceerde, krijgt nu een stortvloed van kritiek over zich heen maar spreekt van een enorme doofpotaffaire van de gezondheidsautoriteiten, en eist dat men nu de waarheid naar buiten brengt. Het ministerie van gezondheid reageert op hun beurt met ontzetting op de forse aantijgingen van het mediabedrijf.

Bekijk ook:
De spreidingswet in Nederland komt eraan, maar hoe zit dat met de rest van Europa?

Vrouw in psychiatrisch ziekenhuis opgenomen

Inmiddels heeft de echtgenoot van de vrouw gezegd dat hij ook niet langer erin geloofd dat de kinderen daadwerkelijk bestaan. Hij heeft een fikse ruzie met zijn echtgenote, die zelfs hem weigert te vertellen waar haar pasgeborenen zijn. De vrouw is vorige week in haar huis opgehaald door de politie, omdat er geruchten waren dat zij vermist zou zijn. Niets was minder waar, maar men heeft toen besloten haar naar het ziekenhuis te brengen voor psychiatrisch onderzoek. De advocaat van de vrouw roept het Hooggerechtshof op om haar zo snel mogelijk weer vrij te laten. Zij wordt tegen haar wil vastgehouden.

Mediabedrijf blijft bij haar verhaal

Independent Media blijft intussen nog steeds overtuigd van de geboorte van de tienling. Wel zijn zij een privé onderzoek gestart. Uit dat onderzoek is gebleken dat de vrouw wel is opgenomen in het ziekenhuis en naar de kraamafdeling is gebracht. Er zouden om 18 uur vier artsen en twee verpleegsters bij haar zijn geweest. Zij beviel vaginaal van vijf kinderen, de andere vijf werden via een keizersnede ter wereld gebracht. Het mediabedrijf houdt vast aan haar verhaal en betwist dat het om nepnieuws ging.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.