Taghi nu al in gevangenis Vught 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Taghi nu al in gevangenis Vught

Afgelopen maandag werd Ridouan Taghi aangehouden in Dubai. Woensdag werd hij de oliestaat uitgezet als “ongewenst vreemdeling”. Inmiddels is de hoofdverdachte in het Marengo-proces aangekomen in de gevangenis in Vught.

Gecharterd vliegtuig

Om de hele situatie zo veilig mogelijk te laten verlopen is Taghi overgevlogen met een gecharterd vliegtuig. Zonder passagiers, maar wel onder begeleiding van de Nederlandse politie. Vervolgens is hij van het vliegveld naar de streng beveiligde gevangenis in Vught overgebracht. Hoe Taghi vervoerd is van de luchthaven naar de gevangenis is niet bekend.

Geen uitleveringsverzoek

De verwachting was dat Nederland zou vragen om uitlevering van Taghi. Dit is niet gebeurd, wel was de politie bezig om dit verzoek klaar te maken. Plots kwam er een telefoontje binnen vanuit Dubai met de vraag of men Taghi wilde komen ophalen. In samenwerking met de Dubai Police het Openbaar Ministerie en de Nederlandse Politie kon Taghi worden aangehouden.

Marokko

Het was nog even de vraag hoe de uitlevering zou gaan verlopen. Er bestond een grote kans dat ook Marokko om uitlevering van Taghi zou vragen aan Dubai. In Marokko was de verdachte namelijk betrokken bij een vergismoord op de zoon van één van de opperrechters van het land.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Geen voorgeleiding

Daarnaast laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten dat er geen voorgeleiding zal komen. Afgelopen september werd al een bevel tot gevangenneming gegeven. Daarvoor had het Openbaar Ministerie Taghi op nationale en internationale opsporingslijsten laten plaatsen.

Daarnaast heeft het Openbaar Ministerie het nieuws zelf ook bekend gemaakt op haar eigen website:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.