Streep door festivals  12
Streep door festivals 
Saved Read later
Deel dit bericht

Streep door festivals 

Lowlands zal deze zomer geen doorgang vinden. Festivals met een camping mogen niet tot 1 september. Rutte vindt het niet verantwoord om het door te laten gaan. Het aantal besmettingen daalt, maar het kabinet vindt het niet verantwoord om dit door te laten gaan.

Het was eerst het plan om half augustus te beslissen of de grote festivals na die tijd nog doorgang konden vinden, maar het kabinet heeft beslist dit toch nu te doen. Lowlands, Mysteryland en Down the rabbit hole gaan dit jaar niet door. De organisatie van eendaagse festivals moeten tot dertien augustus wachten. Dan volgt er weer een persconferentie en zal men laten weten of die wel door mogen gaan.

Veranderingen corona kaart

Gisteren is het besluit gevallen dat alle vakantiegangers die terugkeren van hun vakantie uit Europese landen vanaf acht augustus voor de terugreis moeten kunnen aantonen dat zij geen corona hebben. Dit geldt voor de landen die nu geel kleuren op de corona kaart. Deze regel geldt nu voor mensen die uit Portugal, Cyprus, Andorra of Spanje komen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Mensen die hersteld zijn van Corona of volledig ingeënt zijn hoeven geen test te overleggen. Zij kunnen de Corona Check App gebruiken. Niet alleen mensen die met het vliegtuig terugkomen moeten kunnen aantonen dat zij gezond zijn, ook gaat men aan de grenzen controles uitvoeren. Hugo de Jonge wil een aanscherping van het beleid om te voorkomen dat we in het najaar weer met een golf besmettingen komen te zitten. Op deze manier kan dit voorkomen worden.

Steekproeven aan de grens

Er zullen steekproeven worden gehouden bij grensovergangen. Dit gebeurt door mobiele teams. Iemand die betrapt wordt zal een boete krijgen van vijfennegentig euro, maar mag daarna wel doorrijden.

Reizen binnen EU

Ook worden de reizen binnen de EU anders aangepakt. Er zal niet langer gekeken worden naar de besmetting cijfers om de kleuren op de corona kaart te bepalen. Men zal rekening gaan houden met de druk op zorg en dit goed in de gaten gaan houden. Op deze manier gaan landen minder snel op oranje. Een land kan nog wel oranje kleuren als er een nieuwe virus variant opduikt. Het kabinet liet verder nog blijken dat het niet zint op een vaccinatieplicht. Zij zien dit niet gebeuren in dit land.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.