in

Slachtoffers dodelijk verkeersongeval Borger: 24, 69, 48 en 72 jaar oud

Slachtoffers dodelijk verkeersongeval Borger: 24, 69, 48 en 72 jaar oud

Bij een ernstig verkeersongeval zijn afgelopen zondagavond vier doden te betreuren. Het ongeval vond plaats op de N34 bij Borger in de provincie Drenthe. Een 24-jarige man, een 69-jarige vrouw, een 48-jarige man en een 72-jarige man hebben het ongeluk niet overleefd. Er zijn ook vijf mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis, aldus de politie. 

Zondagavond botsten zes auto’s op elkaar. Hiervan raakte vijf auto’s beschadigd. Er waren negen mensen bij het incident betrokken. Politiewagens, brandweer en een aantal ambulances rukten uit om eerste hulp te verlenen. Ook is er een traumahelikopter opgeroepen. Voor vier personen kwam de hulp te laat, zij zijn ter plekke overleden.

Ravage

Er lagen overal delen van auto’s. Er lagen er zelfs een aantal op hun kant. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Volgens omstanders is een auto van het talud gereden. Deze berichten zijn nog niet bevestigd. Er liggen tenminste twee auto’s op hun kant toont een foto en om de auto’s heen ligt het vol brokstukken. Boven op het talud is een autodeur gevonden.

Bekijk ook:
Steeds minder winkels in Nederland

De politie moet de oorzaak van de aanrijding nog nader onderzoeken. Er waren op het moment van het ongeval veel mensen ter plaatse die wellicht iets meer kunnen vertellen. Er wordt een analyse gedaan door de politie. Dit soort onderzoeken kosten tijd. Vooral omdat er veel mensen en voertuigen bij betrokken waren.

De N34 kent veel dodelijke ongelukken en wordt daarom de dodenweg genoemd. Op deze weg gebeuren de meeste ongelukken van alle N-wegen in Nederland. Naast de weg bevinden zich hunebedden. Dit maakt dat deze weg altijd druk is met verkeer omdat dagjesmensen de hunebedden willen bekijken.

Er zijn verschillende aanpassingen verricht sinds de 90’er jaren om de veiligheid en doorstroming te vergroten. Eind vorig jaar werd er nog een deel van de weg verbreed. Om de veiligheid te vergroten werd er een knooppunt gemaakt met ongelijkvloerse kruisingen.

Vreselijk om te zien

Ee nieuwsfotograaf, Herman van Oost, was zondag als eerste op de plek waar het ongeval had plaatsgevonden. Wat er daar gebeurde was niet normaal, verteld hij. Het leek wel of er een aardbeving had plaatsgevonden, zo’n ravage was het. Overal lagen brokstukken. Het was een wirwar van hulpverleners. De man is zeer onder de indruk en heeft respect voor de hulpverleners die kundig en snel de slachtoffers hebben geholpen.

Bekijk ook:
Onderdeel van Chinese raket gaat neerstorten op aarde, maar niemand weet waar

 

 

Geschreven door Herojo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoeveel rokers zijn er in Nederland?