Seksshop EasyToys mag niet op shirt FC Emmen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Seksshop EasyToys mag niet op shirt FC Emmen

Voetbalclub FC Emmen dacht een nieuwe shirtsponsor te hebben, maar dat feest gaat helaas niet door voor de club uit de Eredivisie. De beoogde nieuwe shirtsponsor: EasyToys, een bedrijf dat seksspeeltjes verkoopt, wordt afgekeurd door de KNVB. 

De KNVB heeft aangegeven de sponsordeal af te keuren omdat het in strijd is met de huidige reglementen. Een webshop die seksspeeltjes verkoopt, hoort niet thuis op een shirt in de Eredivisie. Saillant is dat reclame maken voor gokken wel weer mag.

Strijd tussen de KNVB en FC EMMEN / EasyToys

Zowel FC Emmen als EasyToys geven aan verrast te zijn door het besluit van de KNVB. Beide partijen leggen het er voorlopig ook niet bij neer. Zij gaan kijken of ze nog iets tegen het besluit kunnen doen.

Het gaat namelijk wel om een behoorlijk bedrag voor FC Emmen. De voetbalclub uit Drenthe zou jaarlijks ongeveer een half miljoen euro ontvangen van EasyToys voor de shirtsponsoring. Helemaal geen verkeerd bedrag voor een club die doorgaans meespeelt in de onderste regionen van de ranglijst. Zeker niet in coronatijden, waarbij kleine clubs elke cent goed kunnen gebruiken.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Voor EasyToys schuilt er echter wel een klein positief voordeel aan deze (media)rel. De webwinkel krijgt namelijk heel wat gratis reclame.

FC Groningen

Opmerkelijk is ook dat een andere Eredivisie club, namelijk FC Groningen, wel al een tijd lang wordt gesponsord door EasyToys. Op de reclameborden die langs het veld staan in het Hitachi Capital Mobility Stadion zijn namelijk regelmatig advertenties te zien van het bedrijf uit Emmen.

Volgens de KNVB mag dat dan weer wel (zonder toestemming). Voor reclame op de borden langs het veld is namelijk geen toestemming nodig. Maar voor de sponsors op het shirt weer wel, aldus de KNVB.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.