in ,

AngryAngry sadsad

Schokkende beelden: hond met ingeslagen kop gevonden in kanaal Middelburg

De politie is op zoek naar mensen met meer informatie

mishandelde hond middelburg
© Facebook Dierenwelzijn Walcheren

Een gruwelijk verhaal uit het Zeeuwse Middelburg. Een week geleden werd er een zwaar mishandelde hond gevonden in een kanaal met een ingeslagen kop. Er wordt gezocht naar getuigen of mensen die weten wie de eigenaar van de hond is.

LET OP: Dit artikel bevat een schokkende foto. Dit kan helpen bij de opsporing van de eigenaar.

Zwaar mishandeld

Het gaat om een staffordshireterriër, of mogelijk een kruising hiervan. De hond was verpakt in een blauwe vuilniszak terwijl de kop verborgen was in een jutezak. Stichting Dierenwelzijn Walcheren is woest, maar bovenal geschokt dat iemand dit zou doen. Vermoedelijk is de hond eerst een jutezak omgedaan, waarna hij doodgeslagen is. Daarna is hij in het water gegooid. Het geslacht van de hond is onbekend.

Identiteit onbekend

De hond is tot nu toe nog niet geïdentificeerd, en de eigenaar heeft zich ook nog niet gemeld. De hond heeft wel een chip. Deze is in Terneuzen aangebracht na 21 juni 2018, maar de chip is niet geregistreerd. De politie heeft eerst een eigen onderzoek gedaan, vandaar dat het nieuws wat later naar buiten is gekomen. Helaas heeft de politie niets kunnen vinden, vandaar dat de burgers nu om hulp gevraagd wordt.

Bekijk ook:
Beste Guinness World Records van 2020

Wie meer weet over deze gebeurtenis, of een idee heeft van wie de hond is, wordt verzocht om contact op te nemen via informatie@dierenwelzijnwalcheren.nl

ingeslagen kop
© Facebook Dierenwelzijn Walcheren

Foutje in dit artikel gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.