in ,

CoolCool NiceNice

Rutte: ‘Gewoon je bek houden’

De premier spreekt zich niet al te zacht uit over voetbalsupporters

mark rutte gewoon je bek houden
Gabriel Petrescu/123rf.com

Veel voetbalsupporters hielden zich tijdens de tweede speelronde in de eredivisie niet aan de regels, namelijk niet schreeuwen of zingen. Premier Mark Rutte heeft een hele simpele oplossing om toch deze regels te volgen: ‘Gewoon je bek houden als je daar zit’.

‘Gewoon je bek houden’

Onder andere de Feyenoordfans hebben gistermiddag niet altijd de regels gevolgd met het schreeuw- en zangverbod. Een woordvoerder van de Rotterdammers laat weten dat Feyenoord de frustratie van de premier over de oplopende cijfers snapt. Zij erkennen ook dat het af en toe mis is gegaan, met name het schreeuw- en zangverbod en de anderhalve meter regel werd niet in acht genomen. Aankomende wedstrijd zullen zij dan ook extra teams inzetten om de regels te handhaven.

Onderzoek

De meningen over de regels in stadions lopen uiteen. Feyenoord wil dan ook zelf de komende weken zelf grootschalig onderzoek doen naar het werkelijke risico op besmetting in de buitenlucht in van een stadion. Op dit moment is het zo dat het niet naleven van de regels een stadionverbod van drie maanden kan opleveren.

Bekijk ook:
Nieuw gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven bevestigd

Bekijk ook:

Is dit opmerkelijk, boeiend of trending?

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.