rijksambtenaren loonsverhoging en thuiswerkvergoeding
Saved Read later
Deel dit bericht

Rijksambtenaren krijgen loonsverhoging en thuiswerkvergoeding

Een loonsverhoging met 0,7% met terugwerkende kracht per 1 juli. Dat is wat de 120.000 rijksambtenaren te wachten staat. Ook een thuiswerkvergoeding van 363 euro netto kunnen zij in hun zak steken. Ambtenaren zullen ook betrokken worden bij gesprekken over ‘hybride werken', hiermee wordt bedoeld een mix van thuiswerken en op kantoor werken. 

Rijksambtenaren krijgen loonsverhoging en thuiswerkvergoeding

Vakbond CNV heeft deze afspraken gemaakt met de overheid. De nieuwe cao loopt van 1 juli tot en met het einde van het jaar met terugwerkende kracht. Tevens krijgen zij ook nog een eenmalige vergoeding van 225 euro. Daarnaast krijgen zij bij een aanvullende geboorteverlof van vijf weken de gehele periode het volledige loon doorbetaald.

Geen beloning voor coronacrisis

Er zijn geen afspraken gemaakt over een extra beloning voor ambtenaren die tijdens de coronacrisis extra veel gewerkt hebben. De CNV vindt dit zeer jammer. Er is wel een aanbeveling gekomen om de ambtenaren die tijdens de coronacrisis veel gewerkt hebben een eenmalige beloning te geven via een bestaande regeling.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.