Voorkom met deze 3 simpele stappen een barst in je vooruit 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Voorkom met deze 3 simpele stappen een barst in je vooruit

Doorrijden met een barst in de voorruit kan voor gevaarlijke situaties zorgen! In het bijzonder wanneer de barst steeds groter wordt. Gelukkig zijn er verschillende manieren, waarmee je een barst in de vooruit kunt voorkomen. Helemaal voorkomen is schade aan de ruit natuurlijk niet. Niet alleen de gevaarlijke situaties die voort kunnen komen uit een barst in de voorruit is een reden om deze tijdig te laten repareren. Ook de kosten voor het herstel van schade lopen al snel op.

Tip 1: laat een sterretje in de ruit direct herstellen

De voorruit vervangen kosten betaal je doorgaans niet, wanneer je een sterretje zo snel mogelijk laat herstellen. In de meeste gevallen komt een barst in de vooruit voort uit zo’n sterretje. Vaak is het repareren van een sterretje gratis. Let op, in de polisvoorwaarden van je autoverzekering vind je in welke situaties het herstel van een sterretje in de voorruit voor jou gratis is. Bij een WA-verzekering is dit bijvoorbeeld niet altijd het geval. Als gevolg daarvan betaal je al snel 50 euro. Moet de volledige ruit vervangen worden, dan liggen de kosten aanzienlijk hoger.

Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Tip 2: houd voldoende afstand tot voorgangers

Om de kans op een sterretje en daarmee de kans op een barst in de voorruit te verkleinen, is het belangrijk om voldoende afstand te houden tot voorgangers. Een sterretje kan het gevolg zijn van een opspringend steentje. Houd je voldoende afstand, dan zal het steentje in veel gevallen al gedaald zijn op het moment dat deze je auto raakt. Het houden van afstand is logischerwijs nog belangrijker, wanneer je op een ondergrond rijdt met veel steentjes. Denk bijvoorbeeld aan een onlangs geasfalteerde weg of een weg die men aan het vervangen is.

Tip 3: pas op voor temperatuurverschillen

Mogelijk ben je van plan om een klein sterretje in de ruit over enkele weken te laten herstellen. Tot die tijd is het belangrijk om op te passen voor temperatuurverschillen. Wanneer het buiten bijvoorbeeld erg koud is, doe je er verstandig aan om de kachel in de auto niet te hoog te zetten. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat het sterretje uitgroeit tot een serieuze barst. Het minimaliseren van het verschil in temperatuur binnen en buiten de auto gaat een dergelijke situatie tegen. Andersom is het eveneens niet verstandig om de airco hard aan te zetten, als het buiten warm is.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.