Peter R de vries neergeschoten in centrum Amsterdam 12
Peter R de vries neergeschoten in centrum Amsterdam
Saved Read later
Deel dit bericht

Peter R de vries neergeschoten in centrum Amsterdam

Gisteravond werd misdaadverslaggever Peter R de Vries neergeschoten toen hij vanaf de RTL-Boulevard studio naar zijn auto liep. Er was al snel zicht op een vluchtauto die door de politie op de A4 staande werd gehouden. Hierin zaten twee mannen waarvan één man de dader zou kunnen zijn. Op een locatie in Amsterdam is nog een derde verdachte aangehouden.

Vandaag werd bekend dat twee van de drie verdachten die gisteren zijn aangehouden vrijdag voor de rechter worden geleid. Het zijn een 35-jarige Pool en een 21-jarige Rotterdammer. Zij worden verdacht van directe betrokkenheid op de schietpartij. Beiden zitten in beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Zij werden op de A4 klemgereden en opgepakt. Dit was ter hoogte van Leidschendam. Er is huiszoeking gedaan bij de beide verdachten waar munitie en gegevensdragers in beslag zijn genomen. De derde man die gisteren in Amsterdam werd aangehouden is vrijgelaten. Hij is niet langer verdacht.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

In zijn hoofd geschoten

De Vries zat in de uitzending van RTL-Boulevard. Hij verliet na de uitzending de studio en liep naar zijn auto die hij in een parkeergarage had gezet. Tijdens het lopen werd hij van dichtbij door zijn hoofd geschoten. Getuigen gingen op De Vries af, die roerloos op zijn rug op straat bleef liggen. Volgens Frank Paauw, de politiewoordvoerder, is hij van dichtbij neergeschoten.

Dader: licht getinte, tengere man

Rond kwart voor acht werd er via Burgernet een signalement van de vermoedelijke schutter verspreid. De dader zou een klein en tenger postuur hebben en een licht getinte huidskleur. Na het schietincident is de schutter rennend gevlucht via de Prinsengracht. Er zijn diverse ooggetuigen die de schietpartij van dichtbij hebben meegemaakt.

 

Zij melden dat de schutter een trainingspak droeg met een camouflage-print, een pet en een zwart mondkapje. Er reed volgens een ooggetuige een zilverkleurige auto rond die nogal opvallend gedrag vertoonde. Wellicht is dit de vluchtwagen geweest. Men heeft de schutter niet in de auto zien stappen. Wel hebben omstanders gezien dat de dader er achteraan rende.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

De Vries vecht voor zijn leven

Hoe het op het moment met De Vries gaat is niet bekend. Gisteravond meldde de Burgemeester van Amsterdam dat hij in het ziekenhuis ligt en vecht voor zijn leven. In de persconferentie die om 23 uur werd gehouden werd weinig informatie naar buiten gebracht. Men kon nog geen dingen vertellen in verband met het lopende onderzoek.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.