vvd zetels

Peiling: aanpak coronacrisis zorgt voor meer zetels

0 Shares

Nederlanders blijken de aanpak van het kabinet omtrent het coronavirus goed te waarderen. Uit de jongste peiling van I&O Research is gebleken dat de liberale partij kan rekenen op 43 zetels, terwijl dat bij andere partijen nog onder de 16 blijft.

Waardering Rutte

Twee op de drie kiezers steunt de manier waarop het kabinet de coronacrisis aanpakt. De waardering voor Mark Rutte (VVD) is ook enorm gegroeid. Zijn waarderingscijfers was eerst 5,8 en is gestegen naar 7,2. Ook het feit dat de financiën weer op orde zijn na de crisis van 2008 wordt goed gewaardeerd.

Hugo de Jonge

Ook de waardering voor de ‘coronaminister‘ is goed. Toch blijkt dit zich nog niet te vertalen in meer zetels voor de christendemocraten. De coalitiepartij wist in 2017 nog 19 zetels te behalen, terwijl dit bij de peiling maar 13 zetels zouden zijn.
In de peiling is ook gekeken naar hoeveel mensen een mondkapje zouden dragen als dit in het openbaar vervoer verplicht wordt. Op dit moment zegt maar 4 procent dat te doen, waar 58 procent van de mensen het zou doen als het verplicht wordt.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

176
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.