in

Peiling: aanpak coronacrisis zorgt voor meer zetels

De liberale partij kan op 43 zetels rekenen volgens de peiling

vvd zetels

Nederlanders blijken de aanpak van het kabinet omtrent het coronavirus goed te waarderen. Uit de jongste peiling van I&O Research is gebleken dat de liberale partij kan rekenen op 43 zetels, terwijl dat bij andere partijen nog onder de 16 blijft.

Waardering Rutte

Twee op de drie kiezers steunt de manier waarop het kabinet de coronacrisis aanpakt. De waardering voor Mark Rutte (VVD) is ook enorm gegroeid. Zijn waarderingscijfers was eerst 5,8 en is gestegen naar 7,2. Ook het feit dat de financiën weer op orde zijn na de crisis van 2008 wordt goed gewaardeerd.

Hugo de Jonge

Ook de waardering voor de ‘coronaminister‘ is goed. Toch blijkt dit zich nog niet te vertalen in meer zetels voor de christendemocraten. De coalitiepartij wist in 2017 nog 19 zetels te behalen, terwijl dit bij de peiling maar 13 zetels zouden zijn.
In de peiling is ook gekeken naar hoeveel mensen een mondkapje zouden dragen als dit in het openbaar vervoer verplicht wordt. Op dit moment zegt maar 4 procent dat te doen, waar 58 procent van de mensen het zou doen als het verplicht wordt.

Bekijk ook:
Belgische Rambo nog steeds spoorloos

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

grappige apps

De 8 grappigste apps ooit ontwikkeld

Sportschool open

Sportschool Pain and Gain opent 1 juni alsnog deuren, ondanks coronamaatregelen