Oplossing voor het stikstofprobleem?

0 Shares

Na veel overleg in de afgelopen weken en tal van protesterende bedrijfstakken, heeft de coalitie in Den Haag een oplossing voor het stikstofprobleem. Men wil proberen door het verlagen van de snelheid de uitstoot van stikstof terug te dringen. De tweede kamer zal donderdag debatteren over de nieuwe plannen van de coalitiepartijen.

Rutte geeft zelf aan dat het om een “rotmaatregel” gaat en dat er een groter belang speelt dan menigeen op dit moment denkt. Bekijk de uitleg van de premier hieronder in de tweet van Radio 1.

Langer onderweg omdat je langzamer rijdt

Of toch niet?

Voor veel mensen is het terugdringen van de maximum snelheid een slechte oplossing. Zij geven aan dat ze langer onderweg zijn dan nodig door het verlagen van de maximumsnelheid. Natuurlijk is hier ook goed over nagedacht. Uit informatie blijkt dat het terugdringen van de maximumsnelheid, juist een oplossing is om sneller op je bestemming te komen. Zeker in een land als Nederland, waar afstanden relatief klein zijn en waar we iedere dag in de file staan, zul je het verschil in tijd vrijwel niet gaan merken.

’s Nachts gewoon 130

Inmiddels hebben de coalitiepartijen samen gezeten. Als uitkomst van hun gesprekken was er, naast het verlagen van de maximumsnelheid, ook de mogelijkheid om ’s avonds en ’s nachts de snelheid naar 130 kilometer per uur te brengen. Zo rijden we overdag, tussen 6:00 en 19:00, 100 kilometer per uur en ’s avonds gewoon weer 130.

Veel oproer op Social Media

Op Sociale Media is veel oproer over het besluit. Echter zullen de fracties in de Tweede Kamer allereerst gaan debatteren over deze mogelijke oplossing. Voor dat het zover is dat we 130 rijden, duurt het nog wel even. Zo is op Twitter de hashtag #100km behoorlijk trending en worden op Facebook oproepen gedaan tot protesten tegen deze uitspraak.

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.