Opkomende storm is de eerste die een naam krijgt 12
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Saved Read later
Deel dit bericht

Opkomende storm is de eerste die een naam krijgt

Grote kans dat het aan het eind van het weekend gaat stormen in Nederland. Deze storm woedt eerst in Groot-Brittanië, maar zal daarna onze kant optrekken. Dit is een bijzondere storm, omdat het de eerste is die in Nederland een naam krijgt.

Ciara

Stormen waarvoor het KNMI een code oranje of rood uitgeeft, krijgen sinds afgelopen september een naam. De storm die onze kant op waait, krijgt de naam Ciara. Er wordt verwacht dat Ciara zowel aan de kust als landinwaarts voor zware windstoten van zeker 100 kilometer per uur gaat zorgen, later op zondag of in de nacht van zondag op maandag. ,,Dan zou het aan de kust minstens windkracht 9 kunnen worden”, stelt meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza, al houdt hij een slag om de arm over hoe zwaar de storm zal zijn. ,,Er zit nog wat onzekerheid in – er zijn wat extreme voorspellingen – maar het staat vast dat er een aantal dagen onstuimig weer aan zit te komen.”

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Bewustwording van gevaar

Het weerinstituut werkt samen met weerdiensten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Die hebben de aanstaande zuidwesterstorm samen betiteld als Ciara. Dat wordt dus ook voor Nederland overgenomen. Het meteorologisch instituut zegt dat naamgeving van stormen het bewustzijn van gevaar verhogen. ,,Het is voor mensen meteen duidelijk waar het over gaat”, beaamt Janssen. Als het zondag inderdaad zo onstuimig wordt, zou het de eerste storm mét naam zijn voor ons land.

Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.