in

Nieuw-Zeeland officieel coronavrij

De laatste patiënt is genezen waardoor het land nu officieel coronavrij is

nieuw-zeeland coronavrij

Het heeft even geduurd, maar Nieuw-Zeeland is nu coronavrij. De laatste patiënt is genezen verklaard, en er zijn nu geen bekende besmettingen in het land. Alle geldende maatregelen zijn daarom per direct opgeheven, met uitzondering van de grenzen openen.

Nieuw-Zeeland coronavrij

Het nieuws komt 17 dagen na de laatst gemelde besmetting. De laatst bekende besmette patiënt was een vrouw uit Auckland. Omdat er dus al bijna drie weken geen nieuwe besmettingen zijn gemeld, lijkt het erop dat Nieuw-Zeeland coronavrij is. Er zijn nog twaalf andere landen zonder coronavirus, maar die hebben dit ook nooit gehad.

Maatregelen Nieuw-Zeeland

De beperkingen die de bevolking zijn opgelegd worden vanaf middernacht opgeheven. Nieuw-Zeelanders hoeven dan geen afstand meer te houden en grote evenementen mogen weer plaatsvinden. Cafés en restaurants mochten een paar weken geleden alweer open gaan. Nieuw-Zeeland heeft dit resultaat grotendeels te danken aan hun strenge maatregelen. Eind maart, toen er nog weinig besmettingen in het land waren, werden er gelijk strenge regels opgelegd en deze zijn sindsdien altijd van kracht geweest. Uiteindelijk zijn er 1500 mensen in het land besmet, waarvan er 22 overleden zijn.

Bekijk ook:
Donald Trump en Melania positief getest op corona

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.