nieuw-zeeland coronavrij
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuw-Zeeland officieel coronavrij

Het heeft even geduurd, maar Nieuw-Zeeland is nu coronavrij. De laatste patiënt is genezen verklaard, en er zijn nu geen bekende besmettingen in het land. Alle geldende maatregelen zijn daarom per direct opgeheven, met uitzondering van de grenzen openen.

Nieuw-Zeeland coronavrij

Het nieuws komt 17 dagen na de laatst gemelde besmetting. De laatst bekende besmette patiënt was een vrouw uit Auckland. Omdat er dus al bijna drie weken geen nieuwe besmettingen zijn gemeld, lijkt het erop dat Nieuw-Zeeland coronavrij is. Er zijn nog twaalf andere landen zonder coronavirus, maar die hebben dit ook nooit gehad.

Maatregelen Nieuw-Zeeland

De beperkingen die de bevolking zijn opgelegd worden vanaf middernacht opgeheven. Nieuw-Zeelanders hoeven dan geen afstand meer te houden en grote evenementen mogen weer plaatsvinden. Cafés en restaurants mochten een paar weken geleden alweer open gaan. Nieuw-Zeeland heeft dit resultaat grotendeels te danken aan hun strenge maatregelen. Eind maart, toen er nog weinig besmettingen in het land waren, werden er gelijk strenge regels opgelegd en deze zijn sindsdien altijd van kracht geweest. Uiteindelijk zijn er 1500 mensen in het land besmet, waarvan er 22 overleden zijn.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.