Minderjarige doodgestoken bij supermarkt in Groningen 13
Minderjarige doodgestoken bij supermarkt in Groningen
Saved Read later
Deel dit bericht

Minderjarige doodgestoken bij supermarkt in Groningen

Bij een steekpartij aan de Zuiderweg in Hoogkerk, nabij de Albert Heijn, is zondagmiddag een minderjarige jongen om het leven gekomen. De dader heeft meerdere keren op hem in gestoken. De jongen raakte zwaargewond. Hij is lange tijd gereanimeerd maar hulp mocht niet meer baten. Er is een 23-jarige verdachte aangehouden. Uit het eerste onderzoek blijkt dat het slachtoffer en de jongen elkaar niet kenden.

Om alle hulp te kunnen geven aan de jongeman, werd een traumahelikopter opgeroepen om de ambulance medewerkers te ondersteunen. Helaas konden de hulpdiensten niets meer voor het jonge slachtoffer doen. De aanleiding van de steekpartij is tot nu toe onduidelijk. Getuigen die hebben gezien hoe de jongen werd neergestoken, zeggen dat de jongen ongeveer 14 jaar oud moet zijn geweest. De politie wil de leeftijd van het slachtoffer niet bekend maken.

Veel mensen getuige van steekincident

Thijs Damstra is politiewoordvoerder van de eenheid Noord-Nederland. Hij laat weten dat het onderzoek loopt. De politie kreeg om 14.50 uur de melding dat er een ernstig steekincident had plaatsgevonden in het winkelcentrum. Op het moment dat het incident plaatsvond waren er veel mensen aan het winkelen. Er waren veel mensen boodschappen aan het doen bij de Albert Heijn waar de tragedie zich voltrok.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Dader stak het slachtoffer meerdere keren

Een ooggetuige stond op 1,5 meter afstand toen het gebeurde. Hij zag dat de jongen meerdere malen gestoken werd en daardoor erg bloedde. Het zag er heel heftig uit, vertelt hij. Niet alleen hij, maar meerdere mensen hebben het van heel dichtbij zien gebeuren. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor de mensen die hier behoefte aan hebben. Een tiener die ook getuige was van de steekpartij zegt: “de steker liep eerst naar de servicebalie en riep iets als ‘ik ga steken, bel de politie en ambulance’, meteen daarop stak hij de jongen meerdere malen. Echt bizar”.

Stomme ruzie

Er doen geruchten de ronde dat het om een “stomme ruzie” zou zijn gegaan. Meerdere mensen vertellen dat dit het tweede incident is met een fatale afloop. Verleden jaar was er een soortgelijk incident. Burgemeester Koen Schuiling van Groningen reageerde geschokt. Hij vindt de gebeurtenis erg tragisch en spreekt zijn medeleven uit naar de familie en nabestaanden. Hij vraagt getuigen zich te melden bij de politie.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.