Massale hulp voor Limburgers komt goed op gang 13
Massale hulp voor Limburgers komt goed op gang
Saved Read later
Deel dit bericht

Massale hulp voor Limburgers komt goed op gang

De watersnood in Limburg maakt veel emoties los. Niet alleen is er veel geld gedoneerd, ook is er veel hulp van mensen onderling. Via de sociale media helpen duizenden mensen elkaar. Opvang voor huisdieren, slaapplekken of een kopje koffie: mensen willen graag iets voor elkaar doen. 

Er is een groot aantal vrijwilligers dat helpt. De sociale media staan vol met foto’s van mensen die elkaar zandzakken doorgeven. Er wordt gepoetst en geschrobd en de brandweer is druk met het redden van dieren. Iedereen helpt elkaar.

Facebookgroep

Er is een Facebookgroep opgericht door Petra Frigge. Zij zag de beelden op televisie die een enorme indruk op haar achterlieten. Ze besefte dat ze niet de enige was die dit was overkomen, en besloot een Facebookgroep op te zetten, zodat mensen elkaar kunnen vinden als er hulp nodig is. De groep heeft inmiddels 25.000 leden en er worden talloze berichten op gedeeld.

Hulp vanaf de rest van het land

Inmiddels komt er ook hulp vanaf buiten Limburg. Er zijn mensen die spullen hebben ingezameld. Er wordt hulp aangeboden door klussers en er worden vakantiewoningen aangeboden zodat mensen even op verhaal kunnen komen als ze klaar zijn met opruimen en schoonmaken. Elke generatie deelt een steentje bij naar eigen kunnen. Mensen komen bij elkaar om te helpen en drinken koffie met elkaar om even hun hart te luchten.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Giro 777

Er zijn veel particuliere initiatieven maar ook landelijk wordt er veel gedaan. Afgelopen week is Giro 777 opengesteld voor mensen die graag willen doneren voor de mensen die getroffen zijn door de watersnoodramp. De teller stond vrijdagmiddag al op 4 miljoen euro.

Het meeste budget van de opbrengst van Giro 777 gaat naar de maatschappelijke organisaties en de burgerinitiatieven. De schade zelf valt onder het Rijk en de verzekeraars. 4 miljoen is een mooi bedrag al loopt de schade inmiddels in de miljarden.

Blij met alle beetjes hulp

Petra Frigge is erg blij met alle hulp die haar wordt aangeboden. Ze kan goed hulp gebruiken want er zijn ontzettend veel spullen ingezameld. Er moet hulp komen bij het opslaan van die spullen. Daarom doet ze een beroep op een overkoepelende organisatie die dit misschien kan organiseren. Petra is blij dat ze iets kan doen om te helpen maar het voelt allemaal wel vreemd dat dit je zomaar kan overkomen, vertelt ze. Ze heeft nachtmerries van de wateroverlast en slaapt slecht.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.