in

Grootste bloem ter wereld gemeten

Doorsnede van maar liefst 111 centimeter!

Op het eiland Sumatra, Indonesië is afgelopen week de allergrootste bloem ter wereld gemeten. De bloem heeft een doorsnede van maar liefst 111 centimeter. De bloem staat in een natuurgebied op het eiland.

Rafflesia tuan-mudae

Dat is de naam van deze bloemsoort. De bloem komt alleen voor in Zuidoost-Azië. Een Indonesische onderzoeker stuitte op de bloem toen hij zijn werk aan het doen was. Met een diameter van 111 centimeter is dit, voor zover bekend, de allergrootste bloem ter wereld. Het vorige record was 107 centimeter.

Eigenlijk een parasiet

De bloem is eigenlijk een parasiet, hij leeft dankzij één bepaalde druivensoort. Daarnaast verspreidt de bloem de geur van rotting. Hierdoor worden insecten aangetrokken die voor bestuiving van de bloem zorgen. De bloem doet er al met al negen maanden over om tot bloei te komen en bloeit dan ongeveer een week.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Van huissloof naar vamp

Kies eens voor deze vijf soorten wanddecoratie