maasstad ziekenhuis drukte
Saved Read later
Deel dit bericht

Drukte door corona: ambulances Maasstad Ziekenhuis staan soms in een file te wachten

Het Maasstad Ziekenhuis trekt aan de noodbel. Ambulances staan nu geregeld voor de deur te wachten in een file, en coronapatiënten moeten soms urenlang op de spoedeisende hulp liggen voordat zij een ziekenhuisbed krijgen. De problemen beginnen groot te worden en het ziekenhuis zit op het randje van wat nog kan.

Maasstad Ziekenhuis drukte

De tweede golf raakt het ziekenhuis in Rotterdam hard. Artsen en verpleegkundigen spenderen veel meer tijd op het werk en sommigen blijven daar zelfs slapen. Sommige ambulances moeten tientallen minuten wachten voordat zij naar binnen kunnen. De spoedeisende hulp gaat soms een uur op slot voor ambulances met coronapatiënten. Dat is hoe het er nu uitziet in het Rotterdamse ziekenhuis. Dit jaar kwam het tot vorige maand slechts vier keer voor dat ambulances moesten wachten, maar dat is de afgelopen weken alleen al zeven keer gebeurd.

Operaties en spoedeisende hulp

Ook geplande operaties moeten alweer afgezegd worden. Tevens is ruim 7 procent van het personeel ziek waardoor er al gauw een tekort aan personeel ontstaat. De spoedeisende hulp lijkt ook drukker te zijn dan tijdens de eerste golf, en dat valt niet af te schalen. Dit komt waarschijnlijk omdat mensen tijdens de eerste golf huiverig waren om hulp te vragen. Zo werd er bijvoorbeeld tijdens de eerste golf opgemerkt dat er bij een groter hartinfarct al een kleinere was geweest die zij niet gemeld hadden. Maar naast de normale spoedeisende hulp is er nu ook de drukte van de coronapatiënten.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.