coronavirus wereldwijd
Saved Read later
Deel dit bericht

Coronavirus besmettingen tikt wereldwijd de 5 miljoen aan

De wereld is in de ban van het coronavirus, en dat is niet voor niets. Wereldwijd zijn er op dit moment ruim 5 miljoen mensen besmet geraakt. Een groot gedeelte van de besmettingen heeft plaatsgevonden in de VS en Europa, maar in Zuid-Amerika gaat het ook hard de afgelopen tijd. Ongeveer een derde van de nieuwe besmettingen komen uit Zuid-Amerika.

Coronavirus in Brazilië

De meeste nieuwe besmettingen komen uit Brazilië. Woensdag registreerde de autoriteiten een recordaantal van bijna 20.000 nieuwe besmettingen. Het totaal aantal besmettingen staat daar op dit moment op ruim 291.000. Alleen Rusland en de VS hebben meer besmettingen meegemaakt. Er zijn tot nu toe 18.859 mensen overleden aan het virus in Brazilië.

Coronavirus in Nederland

In Nederland tellen we ruim 44 duizend besmettingen, waarvan en bijna 6.000 zijn overleden aan het virus. We hebben een lange tijd een daling gezien in de cijfers, maar langzaam begint er weer een stijging te komen. Afgelopen woensdag kwamen er weer 33 nieuwe doden bij. Dinsdag waren dit er 21.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

795

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.