maatregelen geen corona vaccin

Coronamaatregelen gelden misschien langer voor niet-gevaccineerde mensen

0 Shares

Er wordt nog volop gewerkt aan een corona vaccin, en het lijkt erop dat die binnenkort beschikbaar zal zijn. Maar wat gebeurt er als het vaccin beschikbaar is? Gaat alles dan weer terug naar het oude normaal? Volgens minister Hugo de Jonge zou het best zo kunnen zijn dat alleen bepaalde mensen terug naar het normaal kunnen.

Leven zonder corona vaccin

Minister Hugo de Jonge heeft aan het AD laten weten dat het niet uitgesloten is dat mensen zonder een corona vaccinatie zich langer aan bepaalde maatregelen moeten houden. Het is ook niet zo dat we gelijk in één keer terug kunnen naar het oude normaal wanneer de vaccinatie beschikbaar is. Wanneer de eerste groepen gevaccineerd zijn zullen de coronamaatregelen ook voor deze groep nog langere tijd blijven gelden. De regels voor specifieke groepen kunnen pas aan de orde komen als de vaccinatiegraad heel hoog is.

Verschillende soorten vaccin

Hoe het straks allemaal gaat verlopen zal ook afhankelijk zijn van welk vaccin straks als eerst beschikbaar is. Als er bijvoorbeeld een vaccin komt dat ouderen en kwetsbaren heel goed beschermt, dan biedt dat ruimte om maatregelen voor jongeren weer te versoepelen. Er is vandaag bekend gemaakt dat Nederland samen met de andere EU-landen een deal heeft gesloten met Pfizer en BioNTech over de aankoop van minimaal 200 miljoen doses van het vaccin. Acht miljoen hiervan is bestemd voor Nederland. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt met vijf andere vaccinontwikkelaars. Het zou dus zomaar kunnen dat er meerdere varianten beschikbaar zullen zijn in de nabije toekomst.

Bekijk ook:
Wolf rondom De Hoge Veluwe zorgt voor veel ophef 

Hoe wordt het corona vaccin uitgedeeld?

Straks zal er bepaald moeten worden wie als eerst in aanmerking komt voor het vaccin. Minister Hugo de Jonge zal dit op basis van een advies van de Gezondheidsraad beslissen. Ook moet bekeken worden hoe de vaccinatiecampagne precies ingericht gaat worden. Daarnaast zal er goed nagedacht moeten worden over het wel of niet uitdelen van een voordeel voor de mensen die een vaccin nemen. Hierover zal waarschijnlijk in de tweede helft van volgende week meer duidelijkheid zijn. Hugo de Jonge hoopt tegen die tijd ook de vaccinatiestrategie te kunnen presenteren waar Nederland mee aan de slag zal gaan.

 

Bekijk ook:

3 Comments

  1. Leo V d Pligt Reply

    En kogel die hufters in den haag 🖕 🖕 🖕 Smerige stink nazi s geef ze maar aan je kinderen hugo de klootzak je je moet nog meer in je neus proppen 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.