maatregelen geen corona vaccin
Saved Read later
Deel dit bericht

Coronamaatregelen gelden misschien langer voor niet-gevaccineerde mensen

Er wordt nog volop gewerkt aan een corona vaccin, en het lijkt erop dat die binnenkort beschikbaar zal zijn. Maar wat gebeurt er als het vaccin beschikbaar is? Gaat alles dan weer terug naar het oude normaal? Volgens minister Hugo de Jonge zou het best zo kunnen zijn dat alleen bepaalde mensen terug naar het normaal kunnen.

Leven zonder corona vaccin

Minister Hugo de Jonge heeft aan het AD laten weten dat het niet uitgesloten is dat mensen zonder een corona vaccinatie zich langer aan bepaalde maatregelen moeten houden. Het is ook niet zo dat we gelijk in één keer terug kunnen naar het oude normaal wanneer de vaccinatie beschikbaar is. Wanneer de eerste groepen gevaccineerd zijn zullen de coronamaatregelen ook voor deze groep nog langere tijd blijven gelden. De regels voor specifieke groepen kunnen pas aan de orde komen als de vaccinatiegraad heel hoog is.

Verschillende soorten vaccin

Hoe het straks allemaal gaat verlopen zal ook afhankelijk zijn van welk vaccin straks als eerst beschikbaar is. Als er bijvoorbeeld een vaccin komt dat ouderen en kwetsbaren heel goed beschermt, dan biedt dat ruimte om maatregelen voor jongeren weer te versoepelen. Er is vandaag bekend gemaakt dat Nederland samen met de andere EU-landen een deal heeft gesloten met Pfizer en BioNTech over de aankoop van minimaal 200 miljoen doses van het vaccin. Acht miljoen hiervan is bestemd voor Nederland. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt met vijf andere vaccinontwikkelaars. Het zou dus zomaar kunnen dat er meerdere varianten beschikbaar zullen zijn in de nabije toekomst.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Hoe wordt het corona vaccin uitgedeeld?

Straks zal er bepaald moeten worden wie als eerst in aanmerking komt voor het vaccin. Minister Hugo de Jonge zal dit op basis van een advies van de Gezondheidsraad beslissen. Ook moet bekeken worden hoe de vaccinatiecampagne precies ingericht gaat worden. Daarnaast zal er goed nagedacht moeten worden over het wel of niet uitdelen van een voordeel voor de mensen die een vaccin nemen. Hierover zal waarschijnlijk in de tweede helft van volgende week meer duidelijkheid zijn. Hugo de Jonge hoopt tegen die tijd ook de vaccinatiestrategie te kunnen presenteren waar Nederland mee aan de slag zal gaan.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

3 Comments

  1. Leo V d Pligt Reply

    En kogel die hufters in den haag 🖕 🖕 🖕 Smerige stink nazi s geef ze maar aan je kinderen hugo de klootzak je je moet nog meer in je neus proppen 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.