Coach is heldin van synchroonzwemster op WK 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Coach is heldin van synchroonzwemster op WK

De Amerikaanse synchroonzwemster Anita Alvarez raakte woensdag tijdens haar oefening op het WK synchroonzwemmen in Budapest buiten bewustzijn. Haar coach Andrea Fuentes aarzelde geen seconde en sprong het water in om haar pupil uit het water te halen. 

Anita Alvarez is een 25-jarige Amerikaanse synchroonzwemster. Bij het publiek zat de schrik er goed in toen Alvarez langzaam richting de bodem zonk. Coach Fuentes is zelf ooit succesvol synchroonzwemster geweest en sprong het water in. Tegen Marca zei ze het volgende “Ik moest het wel doen, omdat van de organisatie niemand aanstalten maakte” “Ik was bang omdat ik zag dat ze niet ademde, maar nu gaat het gelukkig heel goed met haar.”

De coach kreeg later in het water wel hulp van een man van de toernooiorganisatie die ook het water in was gesprongen. eenmaal aan de kant kreeg Alvarez de medische hulp die ze nodig had en het gaat nu goed met haar. Alvarez moet de komende dagen nog tests ondergaan om te zien wat de oorzaak van het ongeval was.

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is een extreme zwemsport waar je een snelle dans in het water uitvoert, zowel boven als onderwater. Dit aspect maakt het erg zwaar omdat je veel bewegingen moet maken terwijl je je adem inhoudt. Het kan gebeuren dan een zwemster verkeerd ademhaalt of zichzelf meer uitput dan ze voor getraind heeft en om die reden kan je buiten bewustzijn raken. Of dit ook bij Alvarez gebeurt is is onduidelijk

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Selena Amber Van der Tholen

Hi, mijn naam is Selena en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben graag bezig met fashion, beauty, lifestyle en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast heb ik ook een passie voor fitness en synchroonzwemmen. Naast schrijven heb ik ook een grote interesse in fotografie en film.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.