blank

Ajax spelers en directie leveren deel salaris in wegens coronacrisis

0 Shares

Iedereen moet een beetje geven en nemen tijdens de coronacrisis, zelfs topclubs zoals Ajax. De spelers, technische staf, en directie zullen allemaal tijdelijk een deel van hun salaris inleveren. Dit doen zij om hun club financieel te helpen in deze rare tijden.

Solidair Ajax

Daley Blind heeft namens de spelersraad laten weten dat Ajax solidair is. Door de crisis loopt de club op dit moment miljoenen mis. De spelersgroep vond het dan ook niet anders dan normaal om een bijdrage te leveren aan de club zodat deze financieel gezond blijft. De spelers hadden al eerder aangegeven dat zij bereid waren om een percentage af te staan als dat nodig zou zijn. Hoeveel de spelers, technische staf, en directie precies afstaan is niet bekend.

Professioneel voetbal loopt veel inkomsten mis

De wedstrijden zijn voorlopig afgelast en zullen, hoe het er nu uitziet, pas in september hervat worden. Hierdoor loopt vrijwel elke club wel inkomsten mis. Ajax is de eerste Nederlandse topclub waarvan bekend is dat spelers, technische staf, en directie een gedeelte van het salaris moeten inleveren. De clubs in de Eredivisie kunnen zomaar tientallen miljoenen mislopen door de maatregelen, de mogelijkheid bestaat namelijk dat er volgend seizoen nog achter gesloten deuren gespeeld moet worden.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Ajax?

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.