Ajax spelers en directie leveren deel salaris in wegens coronacrisis 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Ajax spelers en directie leveren deel salaris in wegens coronacrisis

Iedereen moet een beetje geven en nemen tijdens de coronacrisis, zelfs topclubs zoals Ajax. De spelers, technische staf, en directie zullen allemaal tijdelijk een deel van hun salaris inleveren. Dit doen zij om hun club financieel te helpen in deze rare tijden.

Solidair Ajax

Daley Blind heeft namens de spelersraad laten weten dat Ajax solidair is. Door de crisis loopt de club op dit moment miljoenen mis. De spelersgroep vond het dan ook niet anders dan normaal om een bijdrage te leveren aan de club zodat deze financieel gezond blijft. De spelers hadden al eerder aangegeven dat zij bereid waren om een percentage af te staan als dat nodig zou zijn. Hoeveel de spelers, technische staf, en directie precies afstaan is niet bekend.

Professioneel voetbal loopt veel inkomsten mis

De wedstrijden zijn voorlopig afgelast en zullen, hoe het er nu uitziet, pas in september hervat worden. Hierdoor loopt vrijwel elke club wel inkomsten mis. Ajax is de eerste Nederlandse topclub waarvan bekend is dat spelers, technische staf, en directie een gedeelte van het salaris moeten inleveren. De clubs in de Eredivisie kunnen zomaar tientallen miljoenen mislopen door de maatregelen, de mogelijkheid bestaat namelijk dat er volgend seizoen nog achter gesloten deuren gespeeld moet worden.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Ajax?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.