in

Acht huizen de zee in gesleurd bij aardverschuiving Noorwegen

Tot dusver zijn er nog geen gewonden of doden gemeld

aardverschuiving noorwegen

Het ging wel heel erg tekeer deze week in Noorwegen. Een groot gedeelte van de kust werd het water in gesleept en verdween enkele seconden onderwater. Gelukkig heeft de kracht van het water de acht huizen ook weer terug naar de kust geduwd. De aardverschuiving was 800 meter lang en 40 meter hoog.

Aardverschuiving Noorwegen

Er zijn tot nu toe nog geen doden of gewonden gemeld. Wel moest een hond terug naar de kust zien te zwemmen. De hond is uiteindelijk gered door een helikopter. Een aardverschuiving zoals deze kan wel eens gebeuren wanneer er veel regen valt en de grond zwakker wordt door al het water. Noorwegen heeft wel vaker last van dit soort aardverschuivingen omdat de grond daar van redelijk zacht klei gemaakt is.

Living at the coastline in Norway can be challenging sometimes!(03.06.2020) Vid: @Jan Egil Bakkeby

Geplaatst door Marcus Kleveland op Woensdag 3 juni 2020

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een aardverschuiving zoals dit plaatsvindt in Noorwegen. Eind 2019 was dit ook al het geval. Toen waren er meerdere aardverschuivingen in een kleine periode. Ook is er toen 1 persoon vermist geraakt.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Psychische stoornissen begrijpen?

infantilisme

Infantilisme, wat is dat precies?