aardverschuiving noorwegen
Saved Read later
Deel dit bericht

Acht huizen de zee in gesleurd bij aardverschuiving Noorwegen

Het ging wel heel erg tekeer deze week in Noorwegen. Een groot gedeelte van de kust werd het water in gesleept en verdween enkele seconden onderwater. Gelukkig heeft de kracht van het water de acht huizen ook weer terug naar de kust geduwd. De aardverschuiving was 800 meter lang en 40 meter hoog.

Aardverschuiving Noorwegen

Er zijn tot nu toe nog geen doden of gewonden gemeld. Wel moest een hond terug naar de kust zien te zwemmen. De hond is uiteindelijk gered door een helikopter. Een aardverschuiving zoals deze kan wel eens gebeuren wanneer er veel regen valt en de grond zwakker wordt door al het water. Noorwegen heeft wel vaker last van dit soort aardverschuivingen omdat de grond daar van redelijk zacht klei gemaakt is.

https://www.facebook.com/MarcusKleveland/posts/3332214920130301?__cft__[0]=AZWGZmMDY3bAQGK_PMFpYPgYW0IdHH5X5xqWYfbT-qaO92sCZhiD7uXq8qEMYII81TxVUkMDRusnfOenh9MV8ZLEFiqNvVkkClNpzrOzthdlswy2SKzWtAapwxobGX8ihbuKaifWJygAov8dFHpk2eMniiPgxiDx5FC0ydNTlOyXB2d9r1BNS83Cx81vABxLqvA&__tn__=%2CO%2CP-R

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een aardverschuiving zoals dit plaatsvindt in Noorwegen. Eind 2019 was dit ook al het geval. Toen waren er meerdere aardverschuivingen in een kleine periode. Ook is er toen 1 persoon vermist geraakt.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.