Singapore wil stoppen met tellen corona besmettingen 14
Singapore wil stoppen met tellen corona besmettingen
Saved Read later
Deel dit bericht

Singapore wil stoppen met tellen corona besmettingen

 

Het lijkt erop dat wereldwijd het coronavirus begint in te dammen. In veel landen lopen de besmettingen terug en veel mensen zijn ingeënt. Singapore wil mogelijk stoppen met het tellen van het aantal besmettingen.

Zij willen met Corona net zo omgaan als met de griep. Ministers in Singapore hebben een plan op tafel gelegd waar dit in staat. Men wil het normale leven zoveel mogelijk weer oppakken en de pandemie minder als bedreiging gaan zien.

Singapore stopt met tellen

In het plan want men opgesteld heeft staat dat het tellen en bekend maken van het aantal besmettingen niet langer nodig is. Singapore heeft 5,7 miljoen inwoners. Op dit moment zijn er zeer weinig besmettingen. Zij tellen een weekgemiddelde van 57 besmettingen. Reden voor het land om te stoppen met tellen en het over een andere boeg te gooien.

Het plan is nog niet goedgekeurd. Er staat in dat alleen ziekenhuisopnames, IC-opnames en het aantal doden bijgehouden moeten worden. Men wil dit doen om ervoor te zorgen dat de ziekenhuisopnames behapbaar blijven. Men wil ook stoppen met routine tests en alleen het vaccinatiepaspoort en testen aan de grens behouden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Corona behandelen als griep

Het land wil zo snel mogelijk terug naar normaal. De griep komt ook ieder jaar langs en dat zal met het Coronavirus niet anders zijn, zeggen zij. Het is niet uit te roeien en dus willen zij het als minder bedreigend gaan zien zoals griep of waterpokken. De ministers willen dat het land terugkeert naar het oude normaal en dat de bevolking doorgaat met leven. Er komt steeds meer kennis over behandelingen. Bovendien kan men eens in de zoveel tijd een prik halen. In het plan staat ook dat burgers in quarantaine moeten als zij besmet zijn maar hun huisgenoten niet.

Er zijn meer landen waarvan men het aantal corona besmettingen niet telt of van wie het niet bekend is. Tanzania bijvoorbeeld is verleden jaar zomer al gestopt met tellen omdat de president dat niet nodig vond.  Hij heeft zo zijn eigen mening over het virus. Ook van Noord-Korea zijn er totaal geen besmetting cijfers bekend.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Singapore lijkt zo snel mogelijk een einde te willen maken aan het tellen en bijhouden van Covid-cijfers. Zij zeggen erop te vertrouwen dat wetenschap en menselijke vindingrijkheid het gaan winnen van Covid-19.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.