Zo kies je een nieuwe telefoon uit

0 Shares

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe telefoon? Dan zou je allereerst goed over het soort abonnement na moeten denken. Wil je een losse telefoon kopen en vervolgens een Sim Only abonnement afsluiten? Of wil je een abonnement inclusief telefoon afsluiten? Aan jou de keuze.

Voordat je een nieuwe telefoon koopt, moet je ook over je huidige telefoon nadenken. Ga je deze telefoon verkopen? Of kies je ervoor om deze telefoon als reserve achter de hand te houden? Een iPhone verkopen is om meerdere redenen aan te raden:

  • Voor een tweedehands telefoon wordt vaak nog grof geld betaald.
  • Bedenk eens hoe vaak je nou een reserve telefoon écht nodig hebt. Waarschijnlijk is dit niet al te vaak
  • Er is veel vraag naar goede en betaalbare smartphones. Het is hierdoor zonde om een goede smartphone als reserve in de kast te leggen.

Weet je wat je met je huidige telefoon gaat doen? Dan kun je je pijlen richten op de koop van een nieuwe telefoon.

Bepaal met welk besturingssysteem je wilt werken

Heb je in het verleden een iPhone gehad? Dan is de kans groot dat je zweert bij het besturingssysteem van Apple. Of ben je juist een liefhebber van het Android besturingssysteem? Het is aan jou om een keuze tussen beide besturingssystemen te maken.

Bekijk ook:
Welk abonnement past bij jouw telefoon?

Bepaal hoe groot de telefoon moet zijn

Een trend in de afgelopen jaren is dat smartphones steeds groter worden. Vind je het zelf handig om een ultragrote smartphone te hebben? Of geef je de voorkeur aan een kleinere smartphone die je makkelijker op kunt bergen? Het advies is om in ieder geval goed naar de afmetingen van de smartphone te kijken.

Bepaal aan welke eisen de smartphone moet voldoen

In de afgelopen jaren heeft de tijd alles behalve stil gestaan. De smartphones zijn steeds beter, luxer en uitgebreider geworden. Dit houdt in dat je op dit moment de nodige eisen aan je smartphone kunt stellen. Grote kans dat meerdere smartphones volledig aan je eisen voldoen.

Bepaal bijvoorbeeld wat de opslagcapaciteit moet zijn. Installeer je altijd veel apps op je smartphone? En bewaar je altijd veel foto’s en filmpjes? Dan heb je gewoonweg een flinke opslagcapaciteit nodig.

Bepaal ook goed waar de camera’s aan moeten voldoen. Gaat je voorkeur uit naar een smartphone met high-end camera’s? Of vind je dit zelf eigenlijk een stuk minder belangrijk?

Bekijk ook:
WhatsApp kampte met een wereldwijde storing

Ook zou je goed naar bijvoorbeeld de snelheid en batterijduur moeten kijken. Zeker als je voor één van de nieuwere smartphones kiest, is de batterijduur indrukwekkend. Maar, ga wel goed na of je een oplader en oplaadkabel meegeleverd krijgt. Niet bij alle smartphones is dit namelijk standaard.

Bepaal hoeveel geld je uit wilt geven

Dat de smartphones steeds beter zijn geworden, blijkt uit de huidige prijskaartjes. Voor deze beste smartphones moet je oprecht diep in de buidel tasten.

Je zou daarom op voorhand naar je budget moeten kijken. Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe telefoon? En wat voor abonnement wil je voor je nieuwe smartphone afsluiten?

Weet je wat ook verstandig is om te doen? De waarde van je telefoon berekenen. Mogelijk is je huidige smartphone nog veel waard. Door die smartphone voor een flink bedrag te verkopen, hoef je minder geld bij te leggen.

Al met al moet je voor jezelf de nodige knopen doorhakken. Besteed hier de nodige tijd aan. De keuze voor een smartphone is voor de komende jaren namelijk van groot belang.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

78
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.