Zo zorg je voor een gezellige herinrichting van je tuin 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo zorg je voor een gezellige herinrichting van je tuin

Bijna iedereen kent het wel, tijdens het voorjaar wil je écht iets veranderen aan je tuin. Het terras moet gezelliger, er moet een loungebank komen – of juist niet (meer). En voor de kinderen zijn er ook plannen in de maak: komt er een opbouw zwembad, een trampoline, of misschien wel beiden? Omdat onze achtertuinen meestal niet heel groot zijn zul je handig met de beschikbare ruimte moeten omspringen, en dat betekent keuzes maken. Hoe kun je de tuin efficiënt en toch gezellig inrichten voor meerdere personen? Lees hier onze tips.

Wat is dit seizoen een must in jouw tuin?

Woon je alleen, of samen met je partner, dan stel je meestal hele andere eisen aan een achtertuin dan wanneer er jonge kinderen in het spel zijn. Veel ouders kiezen er dan voor om de achtertuin vrijwel in zijn geheel te betegelen, zodat niet alleen de buitenruimte optimaal benut wordt, maar er ook nauwelijks tuinonderhoud hoeft plaats te vinden. Heb jij kinderen en een betegelde achtertuin? Als je vindt dat deze wel iets meer sfeer mag krijgen, lees dan onze tips.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Kindvriendelijke achtertuin

Je wilt je tuin zo leuk mogelijk maken voor je kinderen. Dit betekent dat er speelattributen komen die meegroeien met de leeftijd van je kind. Jonge kinderen doe je een groot plezier met een zandbak en een watertafel. Worden ze iets ouder, dan kies je meestal voor een trampoline. Maar er moet ook plaats genoeg overblijven voor een opbouw-zwembad tijdens de zomer. Passen en meten dus. Het spreekt daarnaast voor zich dat er ook ruimte voor het terras over moet blijven!

Om optimaal samen te genieten met je kinderen mag er nóg een tuinmeubel niet ontbreken eigenlijk: de houten picknicktafel! Want wist je dat hij echt multifunctioneel is?

Multi Functionele picknicktafel

Een houten picknicktafel betekent allereerst gezelligheid. Deze sfeervolle houten tafel met banken brengt je direct naar vakantiesferen. Je vindt ze immers vaak bij rustplekken langs de snelweg, of in recreatieparken en dat is niet voor niets. De houten picknicktafel betekent een stukje comfort. Omvallen of kantelen kan hij nauwelijks, dankzij de solide constructie. Hij neemt daarbij relatief weinig ruimte in beslag. Iedereen kan er altijd langs, er hoeven geen stoelen aangeschoven te worden: hij staat altijd klaar voor gebruik. Stormt het eens hard, dan hoef je niet bang te zijn voor wegwaaiende tuinstoelen. Deze voordelen van de houten picknicktafel vormen grote pre's.

Bekijk ook:
Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024

Maar bovenal is de houten picknicktafel echt sfeerverhogend:

  • Kinderen kunnen lekker buiten tekenen en knutselen aan de picknicktafel
  • Met het hele gezin spelletjes spelen aan de picknicktafel
  • Gezamenlijk lunchen en dineren aan de picknicktafel in een ongedwongen sfeer
  • Gezellig met vrienden of familie vertoeven aan de picknicktafel

Design vormgeving

Houten picknicktafels koop je zowel in hun originele vorm, maar ook als design object in je tuin. Tegenwoordig vind je tal van moderne uitvoeringen van de picknicktafel, zoals een geïntegreerd metalen onderstel met houten tafelblad, of picknicktafels van Douglas hout bijvoorbeeld. Zo oogt een houten picknicktafel absoluut niet gedateerd in je moderne achtertuin!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.