Wooninspiratie: wat kan je met fotobehang? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wooninspiratie: wat kan je met fotobehang?

Wil je de muren in huis een andere look geven, maar heb je geen idee wat je ermee wilt doen? Overweeg dan eens om de muren te decoreren met foto- of designbehang. Met een prachtig nieuw behang aan de muur krijgt je interieur een totaal nieuwe look en heb je gelijk een nieuwe eyecatcher in huis gehaald. Ben je benieuwd naar welke looks je allemaal kan creëren met fotobehang? Lees snel dit artikel, want hierin delen onze favoriete keuzes voor aan de muur. Welk behang zie jij straks het liefste in jouw huis hangen?

Goed om te weten: de onderstaande muurbehangen maken onderdeel uit van de photowall collecties. Dus als je hieronder iets leuks ziet, weet je waar je moet zijn!

Haal de natuur in huis

Echte natuurliefhebbers willen graag zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen, maar uiteindelijk ontkom je er niet aan om ook een deel van je dag binnen te zijn. Gelukkig kan je dit een heel stuk aangenamer maken door de natuur in huis te halen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door allerlei plantjes en bloemen binnen neer te zetten, maar heb je ooit nagedacht om de muren hier bij te betrekken? Kies een muur uit en hang er een levensgrote foto van een stuk bos, water, bergen of ander mooi natuurlijk uitzicht. Zo lijkt het binnen net alsof je buiten bent.

Op de onderstaande foto kan je zien hoe het bijna lijkt alsof je buiten bent door slechts een muur te behangen met een mooie foto van een woest bos:

Wooninspiratie: wat kan je met fotobehang? 20

Een natuurlijk behang ziet er overigens niet alleen mooi uit, het kan ook nog een positief effect hebben op je leven. Volgens psychologen heeft een groene woonomgeving namelijk een gezonde werking op je mentale gestel. Zo helpt groen tegen gevoelens van stress, nodigt het uit tot bewegen, bevordert het de ontwikkeling van kinderen en stimuleert het sociale contacten. Dit effect is natuurlijk vooral van toepassing bij echt groen van buiten, maar denk positief: alle kleine beetjes helpen!

Bekijk ook:
Huizentest: In welk van deze droomhuizen zou jij willen wonen?

New York

Is New York de stad van je dromen? Dan kan je een stukje van The City That Never Sleeps naar Nederland halen door een muur te beplakken met een levensgrote foto van de stad. Zo kan je vanaf je eigen bank of bed uitkijken op een uitzicht dat normaal gesproken alleen in de grootste stad van Amerika is te zien.

Op de onderstaande foto lijkt het net of je uitkijkt op het Empire State Building, best gaaf toch?

Wooninspiratie: wat kan je met fotobehang? 21

Sterrenhemel

Voor de mensen die meer romantisch zijn ingesteld zou een muurbehang van een sterrenhemel geen slechte keuze zijn. Slapen onder een sterrenhemel is natuurlijk een van de meest romantische dingen die je kan doen, alleen het is niet altijd even praktisch. Dan kan je de sterrenhemel maar beter naar binnen halen en op deze manier kan je voortaan onder de warme dekens van de sterren genieten.

Op de onderstaande foto kan je zien hoe de Melkweg in een slaapkamer is gehaald:

Wooninspiratie: wat kan je met fotobehang? 22

Wereldkaart

Als we tegenwoordig iets vaak aan de muur zien hangen dan is het de wereldkaart wel. We kennen allemaal wel iemand met een wereldkaart aan de muur of misschien ben je zelf wel degene die deze accessoire in huis heeft hangen. Daar is natuurlijk helemaal niks mee, want het is een leuk ding voor aan de muur. Maar, de uitvoering kan misschien ook wat origineler en groter… En dan kom je uiteraard weer terecht bij een wereldkaart van behang.

Op de onderstaande foto kan je zien hoe de hele muur is bedekt met de wereldkaart. Heb je dit ooit eerder bij iemand gezien?

Wooninspiratie: wat kan je met fotobehang? 23

Bekijk ook:
Hoeveel woningen zijn er in Nederland?

Beton

Een woeste betonnen muur is op dit moment ook erg trending in het interieur. Deze muren zie je vooral terug in grote oude panden en dit soort muren zal je niet snel aantreffen in een gemiddelde Nederlandse woning. Je kan altijd proberen om met wat verf en ander materiaal de look na te maken, of je kan gewoon een fotokopie aan de muren hangen van de betonnen uitstraling die je zoekt.

Ter illustratie kan je op de onderstaande foto zien hoe de look is nagemaakt met fotobehang. Zeg nou zelf, dat lijkt toch net echt?

Wooninspiratie: wat kan je met fotobehang? 24

Wat is jouw favoriete fotobehang voor de muren?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

933

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.