Wat zijn de grootste voordelen van zonnepanelen? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de grootste voordelen van zonnepanelen?

Vandaag de dag gaat het steeds vaker over duurzame energie. Een van de meest besproken onderwerpen op dit gebied is de energie die gewoon vanuit de natuur te verkrijgen is. Windenergie en zonne-energie, het zijn maar twee voorbeelden van alle mogelijkheden die er zijn op dit gebied. Daarnaast zijn er ook steeds meer Nederlanders die een of meerdere zonnepanelen op hun dak hebben liggen. Maar wat is nou eigenlijk het grote voordeel van deze vorm van energie?

Zonnepanelen investering

Er zijn veel mensen in Nederland die graag over zouden willen stappen op energie uit zonnepanelen. Echter is het een behoorlijk prijzige hobby. Zonnepanelen kosten namelijk nogal wat. En juist door deze hoge investering laten veel Nederlanders het er maar bij. Maar natuurlijk zijn daar ook oplossingen voor. Helaas zijn de subsidies die een aantal jaar geleden werden uitgegeven voor zonnepanelen inmiddels weer helemaal van de baan. Maar het loont altijd om even te kijken of jouw gemeente wellicht toch nog iets van een subsidie aanbiedt. Sommige gemeentes hebben deze taak namelijk wel van het Rijk overgenomen.

Wordt energieleverancier

Daarnaast is een andere mogelijke oplossing ook nog om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als energieleverancier. Je wekt namelijk je eigen stroom op. Echter is het wel verstandig om te doen nadat je de zonnepanelen hebt aangeschaft. Vervolgens kun je de BTW terugvragen van de Belastingdienst. En daarmee kun je toch maar liefst 21 procent van de kosten weer terughalen. Wel zul je ieder kwartaal netjes je BTW-aangfite moeten invullen, want je bent nu eenmaal ondernemer.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Binnen tien jaar je investering terugverdient

Dankzij de technieken die vandaag de dag gebruikt worden in zonnepanelen heb je binnen tien jaar je investering zeker terugverdient. En hoe meer de zon gaat schijnen, hoe sneller dat gaat! De laatste jaren hebben we natuurlijk al flink wat zonuren gezien, dus laten we hopen dat dit voorlopig ook zeker nog zo blijft. Daarnaast is de levensduur van een gemiddelde zonnepaneel zo'n 25 jaar. Dat betekend zo'n 15 jaar gratis stroom en geld verdienen met jouw zonnepanelen.

Ga goed geïnformeerd te werk

Zorg ervoor dat je, voordat je deze investering doet, goed geïnformeerd bent. Er zijn namelijk tal van soorten zonnepanelen op de markt te krijgen. Echter is lang niet ieder type zonnepaneel geschikt voor ieder type dak. Daarom is het van groot belang dat je de samenwerking aangaat met iemand die er daadwerkelijk verstand van heeft. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om offertes op te vragen en deze offertes te vergelijken. Ook is het in veel gevallen handig om te kiezen voor een leverancier in de buurt, hierdoor kun je flink besparen op onder andere voorrij- en leveringskosten.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Geniet van je eigen energie

Nu jij zelf je eigen energie kunt opwekken is het tijd om ook daadwerkelijk te gaan genieten van je eigen energie. Je weet dat het goede en groene stroom is die direct van jouw dak afkomstig is. Al snel zul je de energierekening zien dalen en wellicht zie je binnenkort zelfs geld van de energieleverancier op jouw bankrekening zien verschijnen. Echter is het wel belangrijk om goed te onthouden dat je er een flinke investering in hebt zitten. Ga dus niet extreem meer verbruiken dan dat je hiervoor al deed. Daarmee schiet je uiteindelijk alleen jezelf wel flink mee in de voet.

Goed voor de natuur

Doordat je zelf je energie opwekt weet je dat die op een eerlijke en goede manier zal gebeuren. Daarnaast heb je een leuke vorm van een passief inkomen in je eigen hand. Ook zul je altijd inzicht hebben in wat er gebeurd en kun jij ervoor zorgen dat er steeds meer mensen genieten van zonne-energie. Simpelweg omdat jij zonnepanelen op je dak hebt laten plaatsen.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.