KPN en T-Mobile starten met 5G in Nederland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

KPN en T-Mobile starten met 5G in Nederland

Hoewel het 5G-netwerk al tijden heel spraakmakend is, wordt het in Nederland nu echt realiteit. Na Vodafone starten namelijk ook KPN en T-Mobile deze week met het activeren van 5G-netwerken. 

KPN heeft bekendgemaakt dat 5G vanaf dinsdag beschikbaar is in 90% van de grootste steden. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit om de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. KPN hoopt dit uit te breiden en gaat ervan uit dat het ergens volgend jaar landelijk wordt. In welke regio’s T-Mobile 5G gaat aanbieden, wordt binnenkort duidelijk. T-Mobile geeft aan dat iedereen met een geschikt toestel eind dit jaar al gebruik kan maken van het 5G-netwerk.

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie van het mobiele netwerk. 5G is de opvolger van 4G en wordt steeds meer uitgerold. Het 5G-netwerk is een stuk sneller dan het 4G-netwerk en heeft een kortere reactietijd. 5G zorgt er daarnaast voor dat er nauwelijks meer vertraging is en dat berichten en video’s binnen no time worden geladen. Dat betekent dat je met 5G nooit meer lang hoeft te wachten totdat iets geladen is, want met deze snelheid krijg je direct in beeld waar je naar aan het zoeken was. Ook wordt verwacht dat 5G een echte aanjager is voor nieuwe technologieën en innovaties. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie en autonoom rijden.

Bekijk ook:
Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium - Slim, duurzaam en kostenbesparend

Frequentieveiling

De reden dat KPN en T-Mobile nu ook starten met een 5G-netwerk, komt omdat vorige week de frequenties voor 5G door de overheid aan de telecomproviders zijn geveild. Vodafone, KPN en T-Mobile boden hierop. En met succes, want sinds de gunstige uitkomst van deze veilig staan de seinen op groen voor het starten van het 5G-netwerk.

Voor wie is het 5G-netwerk geschikt?

Hoewel 5G in Nederland nu echt wordt uitgerold, hebben nog maar weinig mensen er momenteel iets aan. Dit komt omdat weinig mensen in het bezit zijn van een toestel dat 5G aankan. Om gebruik te maken van het 5G-netwerk is er vaak een vrij nieuw toestel nodig.

Wanneer je wel in het bezit bent van een toestel dat geschikt is voor 5G, kun je je binnenkort klaarmaken voor razendsnel internet. Oneindig lang wachten op filmpjes of berichten die aan het laden zijn wordt voor jou dan echt verleden tijd.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

 

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.