Langer thuis wonen met een zorgchalet 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Langer thuis wonen met een zorgchalet

Wanneer ouderen of minder valide mensen niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen, komt er vaak hulp vanuit de familie. De taak als mantelzorger is niet te onderschatten. Het kost veel tijd en het kan lastig zijn de verplegende taken te combineren met het eigen leven – al helemaal als de afstand tussen de zorgvrager en de zorgverlener groot is. Een zorgchalet biedt de mogelijkheid voor de mantelzorger om de nodige zorg te kunnen verlenen, en dat direct bij huis.

Dichtbij maar toch zelfstandig

Met een mantelzorgwoning is de mantelzorger altijd in de buurt van de hulpbehoevende. Oudere mensen kunnen toch een mate van zelfstandigheid behouden, omdat ze een fijn en gezellig eigen huisje hebben. Voor veel ouderen is het de ideale oplossing om niet te hoeven verhuizen naar een verzorgingshuis. Er blijft een stuk privacy bestaan, want de hulpbehoevende hoeft niet in het huis van de mantelzorger zelf te wonen. Met een zorgchalet kan een hulpbehoevend familielid gewoon in de tuin komen wonen, en als er iets aan de hand is, is hulp heel dichtbij. Dat geeft voor beide partijen een gevoel van steun en zekerheid.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Luxe en comfort

Mantelzorgwoningen zijn luxe en comfortabele woningen. Een mantelzorgwoning mag maximaal 100 m2 groot zijn, en mag niet uit meerdere verdiepingen bestaan. Tot aan de maximale grootte, kan de grootte van het chalet kan zelf worden bepaald. Zodoende zijn de afmetingen altijd aan te passen aan de ruimtemogelijkheid in de tuin van de mantelzorger. De buitenkant kan gewoon in de kleuren van het huis worden geschilderd, waardoor de mantelzorgwoningen een echte uitbreiding is van het basishuis. De indeling van een mantelzorgwoning bestaat uit een eigen gang, een woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken – het is net een volwaardig huis. Mantelzorgwoningen kunnen individueel worden aangepast, en de hele woning kan bijvoorbeeld rolstoelvriendelijk worden gebouwd. Een mantelzorg chalet is de ideale oplossing voor ouderen en zorgbehoevenden om langer in een eigen huisje te kunnen blijven wonen, en in een vertrouwde omgeving te blijven. Veilig en vertrouwd in de buurt van hun kinderen en andere dierbaren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.