Kunstgras: de tuintrend van 2023! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Kunstgras: de tuintrend van 2023!

Is het moment voor jou aangebroken om je tuin van een upgrade te voorzien? Bij het upgraden van je tuin zou je goed naar je wensen moeten luisteren. Je hebt echter niet alleen met je wensen te maken, maar ook met bepaalde (on)mogelijkheden.

Heb je bijvoorbeeld een relatief kleine tuin? Dan kun je voor een niet al te groot gazon kiezen. Als je daarentegen een grote tuin hebt, kun je probleemloos voor een middelgroot- tot groot gazon kiezen. Ongeacht wat de afmetingen van het gazon worden, is het aan te raden om voor kunstgras te kiezen. Kunstgras is namelijk dé tuintrend van 2023. De experts van Topkunstgras vertellen je hier graag meer over.

Waarom is kunstgras de tuintrend?

Wilde je pakweg 10 jaar geleden kunstgras in je tuin laten leggen? Dan werd je enigszins vreemd aangekeken. Het was destijds namelijk nog niet zo gebruikelijk om voor dit ‘neppe’ gras te kiezen.

Dat is anno 2023 gelukkig compleet anders. Eén van de belangrijkste oorzaken hiervoor is de ontwikkeling van het kunstgras. Dit gras is steeds beter en mooier geworden. Mede daardoor is het aan te raden om voor kunstgras te kiezen.

Realistisch design

De uitstraling van kunstgras is lastig met woorden te omschrijven. Het gras ziet er strak uit, maar kent tegelijkertijd ook een realistische design. Hiermee wordt bedoeld dat kunstgras tegenwoordig erg op normaal gras lijkt. Tussen het neppe- en echte gras zijn slechts kleine verschillen zichtbaar. Sterker nog; als je voor één van de beste soorten kunstgras kiest, is het net alsof je echt gras in je tuin hebt liggen.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Onderhoudsarm

Heb je ook zo’n hekel aan het maaien van het gras? En wil je al helemaal niet in de weer zijn met een verticuteermachine en graskantenknipper? Als je hier zo min mogelijk tijd en moeite aan wilt besteden, is kunstgras ook ideaal. Deze vorm van gras is immers volledig onderhoudsarm.

Prachtige, groene kleur

Kies je voor kunstgras? Dan kies je voor gras met een groene kleur. Ongeacht hoe warm, hoe droog of hoe vochtig het is, behoudt het kunstgras de fraaie groene kleur. Kies je daarentegen voor normaal gras in je tuin? Dan slaat dit in bepaalde situaties al snel geel uit.

Dat komt de uitstraling uiteraard niet ten goede. Door nu voor kunstgras te kiezen, ben je zodoende de komen jaren van een groene grasmat verzekerd. Bijkomend voordeel is dat je hier niks voor hoeft te doen, zoals hierboven al besproken.

Lange levensduur

Door de jaren heen is het kunstgras steeds beter geworden. Dit blijkt uit de uitstraling van het gras, maar ook uit de levensduur. Als je nu een grasmat van kunstgras in je tuin legt, geniet je hier de komende jaren optimaal van. Dit gras gaat simpelweg langer mee dan normaal gras.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Flinke kostenbesparing

Wist je dat je met kunstgras ook nog veel geld kunt besparen? Dit komt onder meer doordat je niet hoeft te investeren in onderhoudsproducten. Ook hoef je niet te investeren in gereedschap. De honderden euro’s die je normaal gesproken aan een grasmaaier uit zou geven, kun je nu in je zak houden.

Brengt kunstgras ook nadelen met zich mee?

Bij het moderne kunstgras hoef je met slechts twee kleine minpunten rekening te houden. Ten eerste geven sommige mensen aan het bij kunstgras een enige ‘charme’ ontbreekt. Dit is echter een persoonsgebonden mening. Ten tweede is het feit dat de aanschafprijs van kunstgras relatief hoog ligt. Zoals hierboven duidelijk omschreven, brengt kunstgras echter veel voordelen met zich mee. Vandaar ook dat kunstgras in 2023 dé tuintrend is. En mogelijk ook nog in 2024.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.