in

Hoe maak je de tuin klaar voor de zomer?

Tuinkast

We mogen weer langzamerhand gaan genieten van lekker weer. De eerste zomerse dag van 2020 is ook al een feit! Dat betekent dat we vanaf nu steeds meer tijd in de tuin zullen spenderen. Maar net zoals een huis, kan een tuin ook helemaal ingericht worden naar eigen smaak. Misschien wordt dit het jaar om hier wat tijd aan te spenderen.

Opgeruimd staat netjes

Een van de eerste dingen die je moet doen wanneer je aan de tuin gaat werken, is alles schoonmaken en opruimen. Vaak is de tuin al sinds vorig jaar niet meer aangeraakt en moet er eerst het nodige werk verricht worden voordat het een beetje gangbaar is. Om te beginnen kun je eerst al het onkruid en andere planten bijwerken of verwijderen. Zodra dit gedaan is wordt het tijd om de tuin op te fleuren! Begin met een tuinkast. Hierin kun je al je kussens, speelgoed en andere decoratie opslaan die niet nat mag worden. Natuurlijk kun je ook gewoon de tuinkast gebruiken om wat meer ruimte te creëren.

Bekijk ook:
Wooninspiratie: een luxe badkamer met Regn sanitair

Tuinmeubels

Als je het een beetje gezellig wilt hebben dan is een lounge set onmisbaar. Hierdoor kun je lekker comfortabel zitten terwijl je van het zonnetje geniet. Natuurlijk is het wel belangrijk om de kussens dan ook weer in de tuinkast te plaatsen als het weer wat minder wordt. Kies voor een leuke bijpassende tafel waardoor je eten en drinken in de buurt kunt hebben, of lekker buiten op de laptop kunt werken.

Decoratie

Een beetje sfeer in de tuin is ook onmisbaar! Dit kun je doen door decoratie neer te zetten. Denk hierbij aan kleine standbeeldjes, bloemen, een vuurkorf en ga zo maar door. Ook hierbij is natuurlijk wel belangrijk dat alles wat niet nat mag worden, netjes opgeborgen wordt in de tuinkast. Ook de vuurkorf kun je hierin opslaan wanneer deze niet gebruikt wordt.

Verlichting

Om alles af te maken kun je er nog voor kiezen om verlichting toe te voegen aan de tuin. Het elektra voor deze verlichting kun je in de tuinkast verstoppen zodat het niet in zicht is, en droog staat. Ga jij liever voor magische fairylights of toch voor de standaard tuinlamp?

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

raamdecoratie

Huis inrichten: Vergeet je de ramen niet?

Yes! Nieuwe film Luizenmoeder in de maak