Een jacuzzi of een barrel sauna, wat past beter bij je? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Een jacuzzi of een barrel sauna, wat past beter bij je?

Heb je net als veel andere mensen besloten dat het belangrijk is om van je thuis een heerlijke plek om te ontspannen te maken en overweeg je om hier wellness faciliteiten aan toe te voegen? Dan vraag je je misschien af of je beter kunt kiezen voor een jacuzzi of een barrel sauna. Beide hebben een zeer hoog wellness gehalte en dragen bij aan volledige ontspanning na een drukke werkdag of een periode van stress maar beide hebben een compleet andere werking. Welke van de twee het beste bij je past, hangt van een aantal factoren af. Daarom geven we in dit artikel antwoord op deze vraag.

Wat is een barrel sauna?

Een van oorsprong Finse barrel sauna is in Nederland wat minder bekend dan de gewone sauna maar dat is in een rap tempo aan het veranderen. Kort gezegd is een barrel sauna een sauna in een grote ronde ton. Deze ronde vorm zorgt ervoor dat de warmte die ontstaat doordat je de geïntegreerde kachel stevig opstookt beter rond circuleert. Dit in tegenstelling tot een ouderwetse vierkante sauna waarbij de warme in de verschillende hoeken blijft hangen wat zorgt voor temperatuurverschillen. Door het goed circuleren van de warmte hoef je minder te stoken en ben je dus een stuk energiezuiniger bezig.

Bekijk ook:
Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024

De barrel sauna kan zowel elektrisch als hout gestookt worden. Bij beide opties is het mogelijk om de temperatuur tussen de 80 en 90 graden te krijgen. Een barrel sauna zorgt ervoor dat spanning en stress verminderd wordt, ontspant vermoeide spieren en verhoogt de natuurlijke weerstand van het lichaam. Door de barrel sauna in jouw tuin te plaatsen, is niet meer nodig om naar overvolle resorts te gaan. Nu kun je thuis genieten in jouw eigen sauna en heerlijk tot rust komen.

Een jacuzzi in de tuin

Een jacuzzi in je tuin laten plaatsen is eigenlijk net zo heerlijk als een barrel sauna maar heeft een compleet andere werking en wordt vaak gebruikt voor compleet andere doeleinden. Jacuzzi's worden gebruikt voor plezier, ontspanning en hydrotherapie. Het heeft veel voordelen voor de gezondheid, zoals het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van stress. De waterstralen in de jacuzzi werken onder hoge druk en kunnen het lichaam hydrateren. Het hete water en bubbels in het bad zorgen er ook voor dat je lichaamstemperatuur stijgt, waardoor de bloedvaten verwijden en de bloedsomloop verbetert.

Bekijk ook:
Hier moet een eigentijdse badkamer aan voldoen

Een barrel sauna of een jacuzzi, wat past bij mij?

Of je nu een barrel sauna of een jacuzzi in je tuin laat plaatsen, beide apparaten zijn gedacht om te ontspannen en je stress te verminderen. Welke van de twee het beste bij je past, hangt af van jouw voorkeuren en wensen. Zwem je graag en ben je dol op water dan zul je waarschijnlijk eerder geneigd zijn om voor een jacuzzi te kiezen. Vind je dit echter allemaal veel te veel poespas en wil je daarnaast graag de gifstoffen uit je lichaam verwijderen dan zul je eerder geneigd zijn om een barrel sauna te kiezen. Voor welke optie je ook kiest, je zult ervaren dat het heerlijk is om wellness in je achtertuin te hebben.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

928

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.