Dé nieuwe woontrend: Royal Indigo 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dé nieuwe woontrend: Royal Indigo

Het is dé nieuwe woontrend van het moment: Royal Indigo. Met de Royal Indigo look creëer je – de naam zegt het al – een koninklijke stijl in je eigen huis. In dit artikel leggen we uit hoe je met de juiste kleuren, vormen, materialen en styling deze koninklijke look zelf kan namaken! Leven als een royalty ligt binnen handbereik! En zeg nou zelf; wie wilt dat nou niet?

Royal Indigo Kleuren

Bij een koninklijk interieur horen ook koninklijke kleuren. Deze look kan je creëren met het volgende kleurenpalet: indigoblauw, smaragdgroen, donkerpaars en goudgele accenten. De kleur die je dan het meest moet gebruiken is indigoblauw, want dit zorgt voor een ontspannen en klassieke sfeer. Gebruik vervolgens smaragdgroene en donkerpaarse kleuren voor accessoires en gebruik de goudgele kleur als “finishing touch”.

Klinkt dat wat abstract? Geen zorgen, we hebben een foto voor je om het duidelijk te maken:

Dé nieuwe woontrend: Royal Indigo 16

Op de bovenstaande foto is goed te zien hoe het Royal Indigo kleurenpalet is toegepast. De blauwe tinten komen veelvuldig in het interieur naar voren. Zo zijn ze te zien op de muren, de deuren, de kozijnen en zelfs op de bank. De smaragdgroene en donkerpaarse kleuren zie je terug in onder meer de stoelen, bijzetkrukjes en de kussens. De gordijnen hebben een (goud)gele kleur, en dat zorgt voor een warmere sfeer in de ruimte.

In deze collage zie je nog meer foto's van deze woonkamer:

Zeg nou zelf, dit zou zo maar de woonkamer van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima kunnen zijn!

Royal Indigo Vormen

Bij het Royal Indigo interieur horen zachte, afgeronde en organische vormen. Dit geeft je interieur een koninklijk element. Deze vormen kan je gemakkelijk terug laten komen in het meubilair. Denk bijvoorbeeld aan ronde banken, stoelen of kussens. Maar ook een ronde (salon)tafel of bijzettafel ziet er chique uit. Kijk nog eens naar de bovenstaande foto's, dan zie je goed hoe de ronde vormen terug komen in het interieur van de woonkamer.

Overigens betekent dat niet dat je alleen maar ronde vormen mag gebruiken. De afwisseling tussen ronde en rechte vormen in de ruimte kan juist een extra unieke sfeer geven! Ben dus niet bang om te experimenteren met verschillende vormen!

Royal Indigo Materialen

Maar wat voor soort materialen horen er nou bij de Royal Indigo stijl? Bij dit chique interieur is het cruciaal dat je kiest voor stoffen die lekker aanvoelen. Aaibare stoffen zoals velvet (het Engelse woord voor fluweel) en (nep)bont voelen fijn aan en zijn daarom uitermate geschikt voor het meubilair. Kies daarom dus voor een bank, stoel, kussen, of iets dergelijks, dat is gemaakt van velvet, of een ander fijn materiaal. Gebruik daarnaast accessoires van gladde, donkere en subtiele materialen voor een trendy twist. Denk dan aan materialen zoals keramiek, messing of een zwart metaal.

Styling tip voor bij een Royal Indigo interieur

Nog een laatste styling tip voor bij een Royal Indigo interieur: neem een eye-catcher. Een eye-catcher kan van alles zijn, dus laat je fantasie vooral los. Kies bijvoorbeeld voor een bijzonder kunstwerk. Iets wat gelijk de aandacht trekt van iedereen die de ruimte binnenkomt. Denk dan aan een bijzonder schilderij, beeldhouwwerk of iets dergelijks. Zo zorg je ervoor dat je ruimte echt uniek is; én de juiste eye-catcher geeft ook net dat extra speciale element aan je interieur.

Royal Indigo in andere ruimtes

In de foto's die we eerder lieten zien, stond vooral de Royal Indigo woonkamer centraal, maar deze koninklijke stijl kan je ook goed toepassen in andere ruimtes van je huis. Bijvoorbeeld in je eetkamer, zoals te zien is op de onderstaande foto:

Dé nieuwe woontrend: Royal Indigo 17

Op de foto zie je goed hoe de Royal Indigo kleuren, vormen en materialen terugkomen in de eetkamer. De eetkamer heeft daarnaast meerdere eye-catchers. Op tafel staat een chique bloemstuk, en ook de muurschilderingen zijn erg bijzonder!

De Royal Indigo stijl kan je ook toepassen in de slaapkamer. Kijk maar:

Dé nieuwe woontrend: Royal Indigo 18

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van de Royal Indigo stijl. Op de foto's zijn alleen de woonkamer, eetkamer en slaapkamer te zien, maar de stijl kan je in elke ruimte creëren. Gebruik gewoon de trendtips van dit artikel!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.