De meest gemaakte fouten bij een verhuizing 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De meest gemaakte fouten bij een verhuizing

Verhuizen, de meeste mensen moeten er niet aan denken wat daar allemaal bij komt kijken, ook als je een professional in de arm neemt. Toch zijn er iedere dag duizenden verhuizingen en zal iedereen gemiddeld toch een paar keer verhuizen in het leven. Daarbij kan er erg veel fout lopen. Om te voorkomen dat het jou ook overkomt, geven we je hier een paar tips zodat je de grootste ellende kan voorkomen.

1. Gebruik goed materiaal

Plastic tasjes, vuilniszakken en dozen van de supermarkt. Mensen worden inventief als ze moeten verhuizen. De praktijk leert echter dat je beter goede spullen kan gebruiken om jouw kostbare bezittingen te beschermen tegen het transport. Denk aan stevige verhuisdozen, verhuisdekens en goede tape. Voor kostbare spullen kan je het beste opvulmateriaal gebruiken, zoals noppenfolie. Daarnaast is het verstandig om luchtkussen enveloppen te gebruiken voor tere, kleine items.

2. Pak nooit brandbare spullen in

Een schijnbaar onschuldige spuitbus kan een soort bom worden als de druk verandert of het omhulsel beschadigd raakt. Indien je dit soort spullen in de verhuiswagen hebt gepakt, ben jij altijd verantwoordelijk voor een calamiteit.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

3. Is er een parkeerplek aanwezig?

Had jij daaraan gedacht? Iedere dag gebeurt het weer dan de verhuiswagen op grote afstand van de nieuwe woning moet worden geparkeerd omdat er niets is geregeld. Dat leidt tot een hoop gemopper en tijdverlies.

4. Vergeten te meten?

Als de verhuiswagen dan op de juiste plaats is aangekomen, is het een beetje jammer dat dan pas blijkt dat die schitterende antieke kast of dat comfortabele bankstel niet door de deur kan. Dat zorgt voor een hoop commotie en gedoe. De oplossing is simpel: vooraf meten. Dat levert wellicht ook teleurstellingen op maar je weet wel waar je aan toe bent.

5. De wasmachine moeten afschrijven

Jouw machine is een zeer verfijnd apparaat en vooral de trommel moet goed beschermd worden  omdat die immers vele toeren moet maken, vooral bij het centrifugeren. Toen de wasmachine werd geïnstalleerd zijn ook de klemmen voor de trommel verwijderd en heb jij die gekregen voor een mogelijke verhuizing. Een wasmachine verhuizen zonder de trommel vast te zetten, betekent dat je waarschijnlijk een nieuwe moet kopen.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

6. Let ook op de koelkast

Uiteraard haal jij alle lades en rekjes uit de koelkast voordat die in de verhuiswagen gaat. Maar de werking van dit apparaat berust ook op een grote hoeveelheid koelvloeistof. Een koelkast moet altijd staande worden vervoerd. Als dat om de een of andere reden niet lukt, zet de koelkast dat minstens 10 uur rechtop in het nieuwe huis voordat je deze inschakelt.

7. Verkeerd inladen verhuiswagen

Steeds vaker wordt er slechts een verhuiswagen gehuurd, als er tenminste een familielid/kennis is met een groot rijbewijs. Maar niet alleen het besturen van een verhuiswagen vraagt om expertise, dat geldt ook voor het inladen van de spullen. Verhuizers weten precies hoe ze huisraad moeten inladen om de juiste balans te krijgen. Als dat niet gebeurt, konden er onderweg nog wel eens een onplezierige zaken gebeuren. Neem geen risico’s en zorg dat je weet hoe het inladen veilig kan gebeuren. Er verhuizen talloze mensen per dag, leer van de fouten van anderen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.