Badkamertrends van 2022: ideeën voor jouw badkamer renovatie! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Badkamertrends van 2022: ideeën voor jouw badkamer renovatie!

Vroeger was de badkamer uitsluitend een plek voor de verzorging van het lichaam . Toendertijd was er dan ook weinig speciaals aan de ruimte; er bevond zich een wastafel, een kraan en in het beste geval ook een badkuip. In de loop van de jaren is de badkamer steeds verder uitgegroeid tot een ruimte om in te ontspannen. Badkamers worden groter en uitgebreid met allerlei luxueuze materialen en meubels. Trends veranderen ieder jaar, wat het lastig maakt om op de hoogte te blijven welke materialen, kleuren en texturen in zijn. Dit zijn de badkamertrends van 2022, zodat jij inspiratie kan opdoen voor een badkamer renovatie

Aardetinten

Trendy kleuren van 2022, vallen allemaal onder de categorie ‘aardetinten’. Dit zijn voornamelijk bruin, beige en taupe, basiskleuren die uitstekend met elkaar gecombineerd kunnen worden. Een opkomende kleur is terracotta; een tint die veel wordt toegepast tijdens het maken van aardewerken en vergeleken kan worden met rode bakstenen die voor de bouw van huizen wordt gebruikt.  Je zal terracotta dan ook vaak tegenkomen in plantenpotten, beelden voor in de tuin en aardewerken.

Badkamertrends van 2022: ideeën voor jouw badkamer renovatie! 16

Natuurlijke materialen

Bij deze aardetinten, worden vaak natuurlijke materialen gebruikt. Vergeleken met 2021, is in 2022 de trend van de badkamer compleet omgegooid. Vorig jaar lag de focus namelijk op chroomkleurige en zwarte accenten, terwijl dit jaar zich richt op lichte, biologische kleuren en materialen. De eenvoudigste manier om natuurlijke materialen terug te laten komen in een badkamerontwerp is door hout in de ruimte te verwerken. Ook marmer en cement ogen natuurlijk, maar geven nog steeds een luxe gevoel. 

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Een rustige sfeer met luxe elementen

Qua sfeer, is het in om de badkamer een rustige maar tegelijkertijd luxe uitstraling te geven. Men probeert het gevoel van een wellnesscentrum in huis te halen door de eenheid in het kleurenpallet te behouden. Vormen van het meubilair worden eenzijdig en simpel gehouden. Velen kiezen voor een badkamer vol ronde en vloeiende vormen om het natuurlijke gevoel te benadrukken. Het luxegevoel wordt bereikt door het voorheen genoemde marmer, kranen die op elkaar afgestemd zijn en donker, massief hout. 

Badkamertrends van 2022: ideeën voor jouw badkamer renovatie! 17

Bezoek showrooms en kies een badkamer die volledig bij jou past

2022 introduceert een badkamertrend die bij velen in de smaak valt. Niet alleen wordt het steeds populairder om natuurlijke en biologische materialen in huis te verwerken, maar geeft men ook steeds vaker de voorkeur aan een simpel kleurenpallet. Daarnaast kan dit simpele design eenvoudig aangepast worden om een andere look te bereiken, omdat er veel basiskleuren, -vormen en -materialen worden gebruikt. Belangrijk is natuurlijk dat je een badkamerinrichting uitkiest die bij jou past. Ben je niet helemaal overtuigd van de lopende trends van 2022? Dan is er altijd de mogelijkheid om een showroom te bezoeken en de diverse elementen in harmonie te zien. 

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Een badkamer renovatie kan verschillende redenen hebben. Beschadigingen, lekkages of verstopte leidingen zijn problemen die er vaak toe leiden dat men de badkamer volledig opnieuw laat aanleggen. Maar een veranderende voorkeur in stijl is ook een valide reden om dit traject op te starten. Badkamer renovaties hoeven niet belachelijk duur te zijn. De trend van 2022 is makkelijk te realiseren, ook wanneer je een relatief laag budget hebt. Uiteindelijk moet de badkamer een plek zijn waar het hele huishouden volledig in tot rust kan komen, dus kies vooral voor de stijl die jou het beste ligt!

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.