Voorkomen van traplift storingen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Voorkomen van traplift storingen

Heb je een traplift in huis en werkt de traplift niet? Dan zou best een de volgende veel voorkomende problemen de oorzaak kunnen zijn.

Er zijn een paar veel voorkomende problemen die de oorzaak kunnen zijn achter het niet goed werken van een traplift. Als je problemen ondervindt met jouwe nieuwe of tweedehandse traplift die niet werkt, schakel dan de traplift leveranciers in, zodat zij een reparatie voor de traplift in kunnen plannen.

Weet wel dat als er problemen zijn met jouw traplift, dat er wellicht een heel eenvoudige oplossing is om het probleem te verhelpen. Voordat je iemand toestaat de lift aan te passen of te repareren, kun je de traplift leverancier of de handleiding van de fabrikant ook raadplegen om te checken wat er wellicht mis is gegaan, zodat je de garantie of verzekering niet voor niets teniet doet.

De sleutel

Zit de sleutel van de lift in de juiste positie om aan te zetten? Dat is het eerste punt dat je moet controleren als de traplift niet werkt. Meestal bevindt de sleutelschakelaar zich op het bovenste gedeelte van de trap, maar dit kan per model verschillen. Controleer vervolgens de aan/uit-knop, die zich op de arm van de stoel bevindt. Dit lijken eenvoudige oplossingen – en dat zijn ze ook – maar het zijn ook vaak de boosdoeners achter een niet-werkende traplift.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Stroomvoorziening

Een rood lampje moet aangeven of de lift van stroom is voorzien; is het rode lampje uit? Zo ja, controleer dan de stroomonderbrekers om er zeker van te zijn dat je het systeem niet hebt uitgeschakeld.  Zorg er ook voor dat het stopcontact dat je gebruikt werkt.

De batterij

Een andere schakelaar waar je naar op zoek moet, is de schakelaar voor het ontkoppelen van de accu, die ook als primaire afsluit schakelaar voor de lift fungeert. Deze schakelaars zijn soms moeilijk te vinden, omdat de fabrikanten ze meestal op plaatsen zetten waar ze niet snel beschadigd raken.

Zekeringen

Kan het zijn dat er een zekering is doorgebrand? Controleer jouwe zekeringkast en vervang de doorgebrande zekering, of als je het niet vertrouwt, bel dan de elektricien om dit voor je te doen. Veel moderne lift modellen zijn uitgerust met een automatisch apparaat dat de stroomtoevoer naar de lift herstelt.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Draaibare stoel

De lift moet rechtop gaan staan wanneer de gebruiker op staat; als dit niet gebeurt, kan er een probleem zijn met de draaistoel dat de algemene werking beïnvloedt. Het kan te maken hebben met de veren in de stoel, maar de beste manier om verder te gaan is de servicetechnicus van de traplift leverancier hier naar te laten kijken.

Zo zijn er nog veel meer kleine problemen die voorkomen kunnen worden. Dus voorkom deze veelvoorkomende problemen met  de traplift door regelmatig servicebeurten aan de lift om zo een veilige werking en een lange levensduur van jouw mobiliteitshulpmiddel te garanderen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.