10 tips om de tuin zomerproof te maken 14
Saved Read later
Deel dit bericht

10 tips om de tuin zomerproof te maken

Over een maand is het alweer zomer, maar is je tuin er al klaar voor? Met deze 10 tips wordt je tuin zomerproof!

Tip 1: Een fijne zitplek in de tuin

Tijdens de zomer zitten we het liefste natuurlijk zoveel mogelijk buiten, zodat we lekker van het zonnetje kunnen genieten. Je moet dan wel een fijne plek hebben om te zitten. Een leuke tuinbank, wat stoelen en een tafel zijn in de zomer daarom onmisbaar.

Tip 2: Schaduw in de tuin

Tegenwoordig kunnen de zomers in Nederland flink warm zijn. De afgelopen jaren verbraken we steeds weer het hitterecord, en als die trend doorzet kan het ook dit jaar wel eens flink warm gaab worden. Als het kwik tot boven de 40 graden stijgt, is het niet bepaald verstandig om in de volle zon te gaan zitten. Dan is het handig om een paar schaduwplekken in je tuin te hebben. Een beetje schaduw kan je bijvoorbeeld al regelen door middel van een parasol of zonnescherm.

10 tips om de tuin zomerproof te maken 15

Tip 3: Bloemen, planten, gras, bomen; zoveel mogelijk groen

Bij een tuin hoort groen, en anno 2021 is de groene tuin helemaal in. De stoeptegels mogen eruit, en het gras mag gezaaid worden. Zet een paar leuke planten in de grond of in potten en als je echt veel ruimte hebt, kan je ook overwegen om een boompje te planten.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Je kan uit allerlei verschillende soorten planten en bomen kiezen, maar tegenwoordig is het ook trending om je eigen eten te verbouwen. Heb je dus een stukje aarde over, dan kan je daar prima wat groente laten groeien. Zo kan je in Nederland gewoon courgettes, komkommers, radijsjes en andere groenten verbouwen. Dat ziet er leuk uit, en na een tijdje is het ook nog eens erg lekker. Kan je tijdens een barbecue je eigen groente als bijgerecht serveren. Dat is toch leuk?

Tip 4: Tuinverlichting

Tuinverlichting is ook een belangrijk onderdeel van je tuin. Verlichting is niet alleen erg praktisch; zo kan je in ieder geval zien waar je in het donker loopt. Het kan daarnaast ook enorm bepalend zijn voor de sfeer in de tuin; mits je voor de juiste verlichting kiest. Met een paar sfeervolle lampjes worden de zomeravonden extra gezellig, zodat je bijna niet meer naar binnen wilt.

10 tips om de tuin zomerproof te maken 16

Tip 5: Een vuurkolf

Een vuurkolf is ook een goede aanwinst voor zwoele zomeravonden. Zo kan je gezellig met familie of vrienden rond het vuur zitten en samen heerlijke marshmallows eten. Zo krijg je bijna het kampeergevoel.

Tip 6: Een barbecue

De zomer is natuurlijk de ideale periode voor veel barbecues, dus dan is het wel handig als je een barbecue in de tuin hebt staan. Een goede barbecue is wel prijzig, maar de investering betaalt zich dubbel en dwars terug na een paar heerlijke etentjes in je eigen tuin. Daarnaast is het eten van een echte barbecue veel lekkerder en gezonder dan het eten van een wegwerp barbecue.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

10 tips om de tuin zomerproof te maken 17

Tip 7: Een insectenhotel

Het gaat al tijden niet goed met de insectenpopulaties in de wereld. Wil je de kleine beestjes helpen, dan kan je dat doen met een insectenhotel. Dit is een verblijf waarin insecten zonder veel inspanning een nest kunnen maken, en dat maakt hun leven weer net wat makkelijker. Zo help je de natuur nog een handje.

Een insectenhotel kan je zelf maken, maar ze zijn ook te koop.

Tip 8: Een regenton

Een groene tuin heeft in de zomer flink wat water nodig, en elke dag sproeien kan dan best prijzig worden. Als je een regenton in je tuin zet, kan je de regen opvangen en dat water weer gebruiken wanneer het droog is. Op die manier verbruik je iets minder leidingwater bij het water geven. Dat scheelt toch een beetje op de rekening én het is beter voor het milieu!

10 tips om de tuin zomerproof te maken 18

Tip 9: Een hangmat

Wil je echt relaxt liggen in je eigen achtertuin, dan is een hangmat misschien een goed idee. Normaal gesproken heb je daarvoor twee bomen (of iets dergelijks) nodig om je hangmat op te kunnen hangen. Maar, tegenwoordig heb je ook hangmatten die op zich zelf staan. En dat ligt best lekker!

Tip 10: Tuinaccessoires

Een sfeervolle tuin is pas af met wat leuke tuinaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan wat leuke kaarsjes, een paar fakkels, een leuk beeldje of een paar glazen potten met waxinelichtjes. Met accessoires kan je een eigen stempel op je tuin drukken. Dus laat hier vooral je eigen gevoel op los!

10 tips om de tuin zomerproof te maken 19

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.