Kringloop
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom mensen massaal gaan kringlopen

Een bezoekje aan de kringloopwinkel kan tegenwoordig gezien worden als een leuke dagbesteding. Tweedehands spullen zijn steeds meer in trek omdat je in deze winkels vaak unieke (en goedkope) parels kunt vinden die je in je huis kunt plaatsen of aan kunt trekken. Doordat afgelopen maanden veel winkels gesloten waren, zijn mensen massaal de kringloopwinkels ingelopen. Jij ook? 

Massaal opruimen

Doordat iedereen volop zijn of haar huis is gaan opruimen, zijn de kringlopen uitgepuild met leuke spullen. Niet iedereen is fan van tweedehands kleding, maar je kunt hier natuurlijk ook een nieuw glas voor je wijn kopen of wat leuke schilderijtjes voor aan de muur. Zo heb je voor een prikkie producten die je zocht en ben je daarnaast goed bezig doordat je het niet nieuw in de winkel hoeft te kopen. Vind je de meubels wel leuk in een kringloop, maar wil je hier niet zoveel moeite in steken? Dan zijn er diverse accounts die dit graag voor je doen. Zo heb je bijvoorbeeld Meuk&Maeve, een student die van haar passie beroep heeft gemaakt. Niet alleen meubels pimpen, maar ook de gave parels verkopen voor een mooie prijs!

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Goed voor je portemonnee

Nee, je hoeft niet perse alleen de winkels af te gaan op zoek naar mooie parels maar doe dit vooral samen. Wel zo gezellig! Daarnaast is is het ook nog eens goed voor je portemonnee omdat de producten vaak goedkoop zijn omdat mensen ze immers gratis inleveren. In een kringloopwinkel krijgen spullen vaak een tweede of misschien wel derde leven terwijl ze anders zo de prullenbak in zouden verdwijnen. Waar je in de supermarkt kunt sparen voor glazen van de Albert Heijn, kun je ze bij de kringloop voor zo'n vijftig cent!

Is het toch niks voor jou? Dan kun je ook online de avonturen volgen van mensen die gaan kringlopen. Misschien raak je dan toch ergens geïnspireerd om toch eens even een kijkje te nemen bij de kringloop bij jou om de hoek. Een tweedehands winkel kan natuurlijk ook, maar daar zullen de prijzen wat hoger liggen.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Bekijk ook:

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.